Har Akupunktur Arbeid som en behandling for Carpal Tunnel Syndrome?

September 2

Har Akupunktur Arbeid som en behandling for Carpal Tunnel Syndrome?


Akupunktur er blitt funnet å være en effektiv behandling for carpal tunnel syndrom. Dette har vist seg i case-studier som sammenlignet akupunktur til steroider for carpal tunnel smertelindring. I tillegg er det anekdotiske bevis som viser positive resultater.

Betingelse

Carpal tunnel syndrom skyldes komprimering av carpal tunnel som presser på median nerve i hånden. Dette presset fører til symptomer på smerte, nummenhet og prikking som beskriver syndrom. Ofte er dette på grunn av repeterende bevegelser som for eksempel å skrive.

Teori

Ifølge kinesisk medisinsk teori, komprimering av carpal tunnel skyldes stagnasjon av qi (energi) og blod i det området. Den akupunkturbehandling vil søke å flytte qi og blod, fjerne stagnasjon og derfor lindre medfølgende symptomer.

Diagnose

I tillegg til å diagnostisere tilstanden med kinesisk medisinsk teori, en akupunktør som spesialiserer seg på muskel- og skjelettplager vil ofte gjøre en ortopedisk diagnose også. Dette er viktig fordi carpal tunnel syndrom er ofte feildiagnostisert. Symptomene noen ganger kommer i nakke eller skuldre. Thoracic outlet syndrom er ofte forvekslet med carpal tunnel.

symptomatisk Relief

En case-studie gjort i år viste at akupunktur er minst like effektive i å lindre symptomene på carpal tunnel syndrom som steroider. Dette er spesielt gunstig for folk som ikke ønsker å ta steroider eller som ikke tåler dem godt. En annen studie brukes MR diagnostikk vise symptomatisk bedring med akupunktur.

Langsiktige fordeler

Flere kliniske studier må gjøres på effekten av akupunktur i herding carpal tunnel. Det er imidlertid en rekke rapporter fra akupunktører som pasienter har fått gode resultater i å eliminere deres carpal tunnel symptomer og behovet for kirurgi, samt positive foreløpige indikasjoner fra studier.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com