Hva er årsakene til ekstreme tørre øyne i 60-år gamle kvinner?

August 28

Hva er årsakene til ekstreme tørre øyne i 60-år gamle kvinner?


Tørre øyne er den vanligste pasienten klage hørt av øyet leger. Tilstanden rammer ca 33 millioner amerikanere i alle aldersgrupper. I tillegg til tørrhet, symptomer inkluderer grittiness, irritasjon, brenning, og overraskende, vanning eller rive. Tørt øye syndrom er sett oftere hos kvinner enn hos menn. En rekke årsaker til tørre øyne eksisterer.

hormon~~POS=TRUNC endringer

Ifølge optometrist Dr. Janet Cushing, de fleste mennesker hun ser for tørre øyne er postmenopausale kvinner. Det faktum at tørre øyne syndrom, eller DES, er mer vanlig hos kvinner enn menn ledet forskerne til å tro årsaken var hormonell. Opprinnelig var det tenkt at redusert østrogen var den skyldige. Nyere funn har knyttet tilstanden til redusert androgen produksjon. Androgener er hormoner som er tilstede i begge kjønn. Hos kvinner er det produsert av eggstokkene. Følgelig, når eggstokkene slutter å fungere, androgen nivåer faller og tåreproduksjon reduseres.

aldring

Som øyne alder, de produserer ca 40 prosent mindre smøring. Ikke bare tåreproduksjon reduseres, men sammensetningen av tårene endres også. Tårefilmen som dekker øyet består av tre lag. Det ytterste laget er et oljeaktig materiale som hindrer tårer fra å fordampe for raskt. Med høy alder, glands ansvarlig for å produsere denne lipid lag funksjonen mindre effektivt. Tørt øye syndrom er utbredt blant personer som er 40 år eller eldre.

Sjøgrens syndrom

Sjøgrens syndrom er en autoimmun sykdom som oppstår når kroppens immunsystem angriper væske sekresjon celler ansvarlig for smøring. Tørre øyne, munn, hud, ledd og sprø negler kan også forekomme. Trøtthet og en høy forekomst av tannråte er vanlig. Tilstanden rammer ca 4 millioner amerikanske kvinner og regnes som den mest feildiagnostisert helsetilstand hos kvinner over en alder av 40. Andre, mindre vanlige immunologiske lidelser kan også føre til tørre øyne syndrom.

medisiner

Som du alder, er sannsynligheten for at du vil kreve medisiner regelmessig øker også. Tørre øyne er en vanlig bivirkning av enkelte medisiner. Angiotensin-konvertering enzym-eller ACE-hemmere, diuretika, antihistaminer, slimhinneavsvellende, sovetabletter, noen antidepressiva og opium-baserte smertestillende kan alle føre til tørre øyne symptomer. Folk er ofte uvitende om sammenhengen som eksisterer mellom tørre øyne og vanlige medisiner. Gi din øyet lege med en liste over dine medisiner slik at han kan finne ut om noen av dem er den mulige årsaken til dine ekstremt tørre øyne.

Andre årsaker

Miljøfaktorer som sol, vind, tørt klima og varm luft hele hastighet tørking av tårer. Visse aktiviteter som forstyrrer blinkehastighet kan også bidra til tørr øye syndrom. Slike aktiviteter omfatter lesing, skriving, arbeider på datamaskinen og kjører. Mange mennesker opplever øye tørrhet ved refraktiv øyekirurgi. Til tross for den årsak bør alvorlige tørre øyne behandles for å redusere risikoen for å utvikle infeksjoner, betennelser og korneal skrape og arrdannelse.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com