Hvordan Cope Etter galleblæren kirurgi

February 22

Hvordan Cope Etter galleblæren kirurgi


Gjenopprette fra galleblæren kirurgi er forskjellig for alle, men bunnlinjen er at selv med laparoskopisk metode, må dine organer omdisponeres for å komme til galleblæren, noe som fører til blåmerker, hevelse og ubehag. Disse trinnene vil hjelpe deg å takle smerte og ubehag opplevd etter galleblæreoperasjon.

Bruksanvisning

1 Ta smertestillende medikamenter. Dette er ikke tiden for "å være en mann" eller "toughing det ut." Legen foreskrevet dem for en grunn.

2 Få noen til stede for å hjelpe deg til enhver tid. Enten det er en ektefelle, familiemedlem eller en venn, trenger du noen til å hjelpe deg med alt fra å sitte opp i sengen for å sitte ned på toalettet som magemusklene vil bli veldig sår. Fra en legging posisjon, har dem plassere en arm bak ryggen din å løfte deg inn i en sittende stilling mens du holder fast på sin andre hånden eller armen. Fra sittende stilling, har personen stå foran deg, plasserer begge hendene på skulderen hans og sakte bruker leggmusklene til å stå.

3 Spis lite fett og bare fett-fri mat. Inntil du vet hvordan fordøyelsessystemet vil håndtere tyngre mat, hold deg til mild, blid og lett mat.

4 Spis små mengder mat flere ganger om dagen. Holde næring vil hjelpe avverge kvalme noen ganger forbundet med smertestillende medikamenter. Spis små porsjoner for å unngå mett, som vil plassere press på indre organer og forårsake smerte.

5 Drikk varm væske hvis du føler noen bryst og / eller skuldersmerter i timene og dagene etter operasjonen. Denne smerten er forårsaket av luft som ble puffet inn i magen under operasjonen for å skape mer plass for kirurgen å fungere. Det er ikke grunn til alarm.

6 Ta korte turer. Gå rundt innsiden av huset ditt først og deretter jobbe opp til utendørs gang. Dette fremmer sunn blodsirkulasjon, som igjen fremmer helbredelse.

7 Følg opp med legen din. Han vil ønske å se deg en uke etter operasjonen og igjen ca 5 uker senere.

8 Følg legens ordre om bading. Dine masker trenger tid til å gro og vaske dem for tidlig kan skade dem.

9 Ta anti-diaré medisiner hvis du har problemer med å fordøye etter den første måneden. Dette kan vare i uker, måneder eller år, selv om noen mennesker aldri har fordøyelses problemer. Sørg for å fortelle legen din i dine oppfølgingsbesøk.

Hint

  • Ring legen din dersom du opplever feber over 100 grader, frysninger, gulsott, irritasjon rundt snittene, mørk urin, lys-farget avføring eller økt magesmerter.
  • Ikke kjør til du er ute av alle smertestillende medikamenter.

© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com