Er Schizofreni arvelig?

February 8

Er Schizofreni arvelig?


Ifølge National Institute of Mental Health, ca 2,4 millioner schizofrene bor i Amerika. Videre er det anslått at en prosent av hele befolkningen i verden er schizofren. Dette er en psykisk lidelse som kan uskadeliggjøre eller drepe en person. Selv om årsakene til schizofreni er ikke helt kjent, forskere tror at genetikk er en viktig faktor i utvikling og progresjon av sykdommen.

Advarsel

Det kan være svært vanskelig å diagnostisere schizofreni, som det fungerer som andre psykiske lidelser. Dessuten kan folk med hjerneskader eller hjernesvulster begynne å oppføre seg som schizofrene, så ikke bruke informasjonen skissere her for å diagnostisere deg selv eller en du er glad i. Tester for å diagnostisere schizofreni inkludere en fysisk eksamen, en MR av hjernen for å se etter skader eller svulster, og en blodprøve. Ofte har pasienten å gå til en psykiater eller psykolog for flere tester. Derfor, i forbindelse med genetiske studier, kan det være vanskelig å avgjøre hvem i familien faktisk har schizofreni.

Egenskaper

Symptomer på schizofreni inkluderer, men er ikke begrenset til, paranoia, hallusinasjoner, problemer med å forstå eller snakke morsmål, religiøs mani, plutselige bisarre atferd som å sette et rom på brann og sitte å se på flammene, manglende evne til å ta vare på seg selv, og problemer med langsiktige og kortsiktige minne. Schizofrene ofte forsøk på selvmord, men noen ganger lider drepe seg selv ved å tro at de er plutselig usårbar for noe. De har også ofte misbruker tobakk, alkohol eller narkotika.

Tidsramme

Symptomene vanligvis ikke vises før slutten av tenårene, selv om - sjelden - noen barn er også diagnostisert som schizofren. Den gjennomsnittlige pasienten er mellom 18 og 55 år gammel. En episode hvor en schizofren mister kontakten med virkeligheten og må legges inn på sykehus kan vare et gjennomsnitt på 6 måneder. Selv om det er ingen kur for schizofreni, kan det noen ganger bli håndtert. Fordi symptomene vises så uforutsigbart, kan det være vanskelig å spore slektslinjer med schizofreni eller for å avgjøre om en schizofren pasient har hatt en eller flere schizofrene foreldre. Forskere må se på hele livet av et barn fra en schizofren forelder å avgjøre om schizofreni ble overlevert.

Størrelse

Hvis du har en nær slektning (foreldre eller søsken) med schizofreni, har du en 10 prosent sjanse for også å utvikle schizofreni. I eneggede tvillinger, sjansene er mye høyere, på 40 og 65 prosent.

Teorier / Spekulasjoner

I juli 2008, en studie kom ut å se på genetiske årsaker til schizofreni (se Ressurser nedenfor). Så langt ser det ut som om det er tre typer genetisk materiale (microdeletions) til stede i ikke-schizofrene og mangler i schizofrene, og det er antatt at denne faktoren kan gjøre en person mer utsatt for å utvikle schizofreni, men kanskje ikke den egentlige årsaken . Disse microdeletions synes å kjøre i familier. Andre faktorer som antas å kombinere sammen med disse genene har problemer med hjernens kjemi, skader på hjernen under fødselen som forlater hjernen mindre enn normalt, og traumatisk eller svært stressende hendelser.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com