Omega-3 som en appetitt suppressant

March 15
Omega-3 som en appetitt suppressant

Omega-3 fettsyrer kan hjelpe deg å gå ned i vekt fordi de regulerer appetitten. De finnes i fisk, for eksempel laks, tunfisk, ørret og makrell. De er også funnet i andre sjømat inkludert alger og krill, noen planter og mutter oljer. Snakk med legen din før du tar kosttilskudd. De kan forstyrre enkelte medisiner og andre kosttilskudd.

Identifikasjon

Omega-3 fettsyrer er ansett essensielle fettsyrer fordi kroppen ikke kan lage dem. Du må få dem fra mat eller kosttilskudd. De består av eikosapentaensyre eller EPA, og dokosaheksaensyre eller DHA - de to omega-3 fettsyrer som finnes i fiskeolje - og alfa-linolensyre, eller ALA, som finnes i noen vegetabilske oljer, linfrø og valnøtter . De er viktige for kognitiv funksjon og normal vekst og utvikling. Omega-3 fettsyrer reduserer også betennelse, og kan bidra til å redusere risikoen for kroniske sykdommer som hjertesykdommer, kreft og leddgikt.

Forskning

Omega-3 fettsyrer kan øke metthetsfølelse, eller følelsen av fylde, hos personer som er overvektige eller fete, ifølge en 2008 studie publisert av D. Parra og kolleger i tidsskriftet Appetite. En gruppe deltakere som fikk høye nivåer av omega-3 fettsyrer rapporterte lavere sult nivåer etter å ha spist. Videre forskning er nødvendig for å avgjøre om de appetitt regulerende effekter av omega-3 fettsyrer føre til langsiktig vekttap.

Mekanisme

Omega-3 fettsyrer kan undertrykke appetitten på grunn av deres effekt på leptin nivåer. Leptin er et hormon som påvirker appetitten. Når omega-3 fettsyre forbruket er økt, leptin synker, fant en 2002 studie publisert av Hongqin Wang og kollegene i American Journal of Physiology- endokrinologi og metabolisme.

andre effekter

Å få nok omega-3 fettsyrer kan også forebygge fedme fordi de hindrer kroppen i å lagre fett. EPA og DHA kan hindre utvidelse og produksjon av fettceller, ifølge en 2004 studie publisert av Jana Ruzickova og kolleger i tidsskriftet Lipids.

Dosering

Velge fiskeolje kosttilskudd basert på mengden av DHA og EPA, ikke mengden av fiskeolje. I 2008 Parra studien, en gruppe mennesker som spiste mer enn 1300 mg av langkjedede omega-3 fettsyrer per dag rapportert lavere sult opplevelser enn en gruppe som fikk mindre enn 260 mg per dag av omega-3 fettsyrer. Ikke ta mer enn 3 g fiskeolje en dag, fordi du kan øke risikoen for blødning, redusere immunsystem respons og øke LDL, eller "dårlig" kolesterol.


© 2019 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com