Diet & Food Guide for diabetikere

March 24

Diabetes er en kronisk tilstand som krever nøye planlegging måltid, samt del kontroll for å opprettholde en sunn blodglukosenivå som varierer mellom lav til midten av 100s, i henhold til American Diabetes Association. Selv om du ikke kan spise store mengder av sukkerholdig mat og høy fett måltider, kan du fortsatt nyte maten du er vant til å spise så lenge du spiser dem med måte og i små porsjoner mens balansere måltidet med sunn mat.

karbohydrater

Det er tre forskjellige typer av karbohydrater: stivelser, sukker og fiber. Sukker er en type karbohydrat som brukes i kroppen for energi og som drivstoff for cellene i sentralnervesystemet, ifølge Maureen Keane og Daniella Chace, forfatterne av "hva du skal spise hvis du har diabetes." Det finnes naturlig i frukt og melk, samt desserter, bakevarer og matvarer som bruker hvitt mel. Disse matvarer inneholder enkle sukker som raskt brytes ned i kroppen, noe som øker blodsukkernivået. Selv om en energikilde, er det en rask løsning som senker innen to til tre timer, og kan føre til tretthet før du spiser mer av den. Disse enkle sukker gir liten eller ingen langsiktige helsemessige fordeler, og kan føre til overspising på grunn av mangel på næringsstoffer.

Komplekse karbohydrater finnes i hele korn matvarer som hvete brød, pasta og kornprodukter samt belgfrukter og grønnsaker. Disse karbohydrater gir næringsstoffer, vitaminer, fiber og kalorier, i henhold til den MedlinePlus Medical Encyclopedia. Løselig fiber er gunstig for diabetikere som det bidrar til å redusere blodsukkernivået ved å redusere kolesterolproduksjonen og hjelper forbrenne glukose og fett, i henhold til Keane og Chace. Det kan finnes i frukt, grønnsaker, bønner, kli og nøtter.

fett

Det finnes fire forskjellige typer fett som inkluderer enumettet, flerumettet, mettet og trans fett, ifølge American Heart Association. Sunt fett er mono- og flerumettet fett som finnes i vegetabilske oljer, avokado, peanøttsmør, valnøtter og fisk. Fordi diabetes kan føre til helsemessige komplikasjoner som hjertesykdom og koronarsykdom er det viktig å opprettholde low-density lipoprotein (LDL) og high-density lipoprotein (HDL) nivåer. LDL fører kolesterol å holde seg til arterieveggene, som danner plakk og senker blodårene dine evne til å pumpe blod til hjertet. HDL bidrar til å hindre hjertesykdom ved å fange overflødig kolesterol i blodet og sender det til din nyre for avhending. Trans fett og mettet fett finnes i bakevarer, stekt mat, forkorting og margarin. Disse matvarer øker LDL og bidra til helseproblemer.

Diet Plan

Det er mange forskjellige diett alternativer som du kan prøve å administrere blodsukkernivået, og du kan finne at visse dietter fungerer bedre for deg på grunn av din kroppstype. Ifølge Chace og Keane en lav-karbohydrat diett kan føre til at du enten dempe appetitten eller øke den, mens en lav-protein diett kan føre til vektøkning på grunn av den høye mengden karbohydrater du forbruker.

Mens slanking er det viktig å huske å balansere dine måltider ved å fokusere mer på karbohydrater og redusere forbruket av kjøtt og stivelse, eller spise mer kjøtt og mindre stivelse og ikke-stivelsesholdige grønnsaker. Ifølge American Diabetes Association, bør en karbohydrat-tungt måltid har halvparten av tallerkenen fylt med grønnsaker, og resterende halvparten fordeles mellom protein og starches.You kan bidra til å stabil blodsukkeret ved å spise fire til fem små måltider i stedet for tre store måltider, for eksempel mindre måltider gir kontinuerlig vitaminer og næringsstoffer, som reduserer hyppigheten av glukosenivået synker.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com