Hva er de forskjellige typene av Sleep Apnea?

August 6

Søvnapné er en puste lidelse der lider ofte slutter å puste mange ganger i løpet av en søvnsyklus. En meget alvorlig lidelse, søvnapné kan være dødelig hvis venstre ubehandlet. Det er to hovedtyper av søvnapné: obstruktiv og sentral. Forstå symptomer og behandlinger av begge kan ikke bare hjelpe deg å avgjøre om du kanskje lider av søvnapné, men også arm du med informasjon om sykdommen og oppfordrer deg til å se en helsearbeider for mulig behandling.

Symptomer på Sleep Apnea

Søvnapné kan være vanskelig å selv-diagnostisere siden puste symptomer skje under søvn. Men det er symptomer å merke som oppstår under våkne timer, inkludert overveldende tretthet i løpet av dagen; oppvåkning om natten følelsen andpusten eller pesende; morgen hodepine og sår hals og problemer med å sove gjennom natten. En av de største symptomene er noe din partner eller et familiemedlem kan varsle deg om: høyt snorking, etterfulgt av korte anfall av stillhet, i jevne mellomrom.

Obstruktiv søvnapné

En type av søvnapné er kjent som hindrende. Denne typen søvnapné oppstår under søvn når den bløte ganen i halsen sags ned, blokkerer luftveiene. Deretter kollapser luftveiene og åndedrettsstans inntil brystmusklene tvinge blokker tilbake åpne igjen. Denne prosessen er vanligvis høy, og resulterer i en snøft og deretter kontinuerlig snorking. Dette kan være farlig fordi blodet oksygennivået faller, skyter blodtrykk opp og hjertet arbeider hardere enn den burde.

Årsaker til obstruktiv søvnapné

Obstruktiv søvnapné kan være forårsaket av en rekke faktorer. Tilstanden i seg selv er forårsaket av hals musklene blir mer avslappet enn normalt, noe som fører til at tungen til å slappe av og blokkere puste. Mandlene kan bli forstørret i tillegg. Å være overvektig kan forårsake og forverre denne tilstanden som mer vev i halsen kan legge utilbørlig press på luftveiene. Tar visse medisiner, for eksempel sovepiller og antihistaminer, kan føre til denne lidelsen også.

Central Sleep Apnea

Sentral søvnapné er den andre hovedtypen av apnea. Det er ikke på langt nær så vanlig som obstruktiv søvnapné. Sentral søvnapné oppstår når brystmusklene slutte å virke en stund, selv om luftveiene er fortsatt åpent. Blood oksygennivået faller, tvinger deg til å våkne opp og gispe etter luft. De som lider av søvnapné sentral ofte føle oppbrukt i løpet av dagen, men forskjellen mellom de to typene av apnea er at ingen snorking oppstår under søvn sykluser.

Årsaker til Central Sleep Apnea

Sentral søvnapné er sjelden og kan være farlig. Det kan være forårsaket av mange forskjellige ting, inkludert Cheyne-Stokes respirasjon, som forekommer hos personer med hjertesvikt. Stor høyde er også en gjerningsmann som er degenerative muskelsykdommer. Slagpasienter kan også være utsatt for denne tilstanden, samt alle som har en medisinsk tilstand som påvirker det området av hjernen som styrer pusting.

Blandet Sleep Apnea

Den siste typen søvnapné kalles blandet søvnapné. Det innebærer i utgangspunktet en person som lider av både obstruktiv og sentral søvnapné i vekslende anfall. Det er vanligvis preget av lange perioder med obstruktive apnea symptomer med korte mellomspill av sentrale apnea episoder.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com