Medisinske grunner for hetetokter

November 5

Hvis du opplever en hot flash, kan du føle at en plutselig og ekstrem svingninger i temperatur har oppstått. Visse symptomer knyttet til hetetokter inkluderer svetting etterfulgt av en liten chill; varme på ansiktet, bryst og hals; og en bankende hjerteslag. En varm flash varer i gjennomsnitt fire minutter, men kan føles som en evighet hvis du lider med sykdommen. Det er en misforståelse at bare eldre kvinner opplever hetetokter. Unge kvinner og også menn kan ha hetetokter. De eksakte årsakene til hetetokter er ikke kjent, men ifølge Mayo Clinic, kan legene finne en rekke medisinske tilstander de er tilknyttet.

Overgangsalder

Den vanligste medisinske årsaken til hetetokter menopause. Under menopause en kvinne begynner å produsere lavere nivåer av østrogen og progesteron. Hormon ubalansen som oppstår som eggstokkene erfaring østrogen tilbaketrekking kan føre til hetetokter. Tre av fire kvinner har hetetokter med overgangsalderen.

hypertyreose

Unge kvinner (og noen ganger menn) i 20 og 30-årene som opplever hetetokter ofte at de har en overaktiv skjoldbruskkjertel, en tilstand som kalles hypertyreose.

diabetes

Både kvinner og menn ofte opplever hetetokter på grunn av diabetes. Siden 2006 har Universitetet i Texas fått midler til å undersøke sammenhengen mellom hetetokter og diabetes.

Kosthold

Ifølge MSNBC, kan hetetokter også oppstå fra visse typer mat. To av de vanligste kildene for hetetokter er kjøtt som inneholder nitritt og vin som inneholder sulfitt. Personer som opplever hetetokter etter at de har spist visse matvarer kan endre sitt kosthold for å unngå lider av tilstanden.

andre årsaker

Alvorlige infeksjoner som hiv og tuberkulose har også vært knyttet til hetetokter hos både menn og kvinner.

Forebygging / løsning

Ifølge The University of Illinois Medical Center, men det er ingen kur for hetetokter og du kanskje ikke kjenner sin kilde, kan du ta visse handlinger for å lindre symptomene. For eksempel, unngå ekstreme temperaturer og drikke alkohol. Finn andre nyttige tips i referansene.


© 2019 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com