Mat som gjør at du mister vekt

March 4

Å miste vekt krever innsats. Men å vite hvilke matvarer å velge kan bidra til å gjøre det lettere. Spise riktig mat kan hjelpe deg å holde deg mett lenger og øke din calorie-brenning strøm uten å gjøre du føler deg sulten eller fratatt. Det er flere matvarer du bør inkludere i kosten for å hjelpe deg å nå dine vekt-tap mål.

Matvarer med høyt vanninnhold

Matvarer som er sammensatt hovedsakelig av vann kan hjelpe deg å føle deg tilfreds mens du tar opp færre kalorier. Ligner på å drikke et glass vann før du spiser, velger høy vanninnhold matvarer kan bidra til å fylle magen før du har sjansen til å hengi seg til høyere kaloriinnhold valg. Selv på snack tid, kan disse matvarene bidra til tidevannet deg over til neste måltid uten å sprenge kaloribudsjettet. Noen gode valg for høyt vanninnhold matvarer som hjelper deg ned i vekt er buljong-baserte supper, frisk frukt, grønnsaker og kokt korn som bønner eller pasta.

Høyt fiber mat

Velge high-fiber matvarer kan hjelpe deg til å føle deg full raskere og for en lengre periode. Fiber utvides i magen, økt følelse av metthet. Uløselig fiber, den typen som finnes i mange grønnsaker og helkorn, er ufordøyelig. Dette betyr at det ikke blir brukt av kroppen for energi, men det hjelper å flytte ting gjennom fordøyelsessystemet, som også kan hjelpe når du prøver å gå ned i vekt. I tillegg høy-fiber matvarer har liten innvirkning på blodsukkeret. Dette hjelper deg å unngå toppene i insulin som kan føre til sterke cravings og binges. Noen gode valg for high-fiber matvarer inneholder havregryn, brun ris, frø, nøtter og mørke, bladrike grønnsaker.

Høy Protein Foods

Sammenlignet med andre matvarer, tar det kroppen din mer tid til å fordøye protein. Dette hjelper deg til å føle full for en lengre periode. Når du velger proteinrik mat, noen alternativer er bedre enn andre. Animalske proteiner inneholder ofte store mengder mettet fett som kan føre til økt risiko for kreft, hjertesykdom og andre helsemessige forhold. Prøv å innlemme flere hjerte-sunne proteiner som tofu, nøtter, bønner, linser og spinat.

Stoffskifte-Styrking Foods

Nyere studier har vist at enkelte matvarer kan faktisk øke kroppens evne til å forbrenne kalorier. Noen matvarer som har vist seg å øke metabolismen inkludere chili, rød pepper flak, grapefrukt og grønn te. Ikke glem å drikke mye vann, også. Selv små dehydrering kan føre til at du forbrenner færre kalorier. Å drikke nok vann (åtte 8-oz. Glass per dag for de fleste voksne) bidrar til å undertrykke appetitten og skylle ut overflødig natrium og giftstoffer fra kroppen din.

Matvarer for å unngå

Unngå mat som kan føre til vektøkning er like viktig som å legge riktig mat til kosthold. Hvis du prøver å gå ned i vekt, unngå svært bearbeidet mat og de høyt i mettet fett og sukker.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com