Body Systems som har nytte av fysisk aktivitet

December 15

Fordelene ved trening er stadig mer anerkjent og dokumentert. Men denne meldingen ikke nødvendigvis komme gjennom til dem som mest trenger å høre det. Mangel på mosjon er relatert til fedme. Dette øker sjansen for utvikling av en rekke tilstander, inkludert type 2-diabetes, visse typer kreft og hjertesykdom. Ifølge NutriStrategy.com, folk bør satse på 20 til 30 minutter med aerobic trening minst tre ganger i uken, og muskler styrke og tøyningsøvelser to ganger i uken.

Sirkulasjonssystem

Det kardiovaskulære systemet består av hjertet og blodårene som frakter blod rundt i kroppen. Exercise forbedrer styrken og effektiviteten av hjertet, noe som er en muskel, og krever øvelse. Det forbedrer også blodsirkulasjonen. Sirkulasjonssystemet leverer oksygenrikt blod til alle deler av kroppen. Derfor er alle kroppens organer dra nytte av en effektiv hjerte-karsystemet.

Luftveiene

Det luftveiene består av lungene og bronkiene. Øvelse øker effektiviteten av lungene. Lungene er ansvarlig for oksygennivået i blodet før det sirkulerer rundt i kroppen. Bedre lungekapasitet er en av de viktigste fordelene ved trening, og er noe folk ofte legger merke til som de bygger opp kondisjon. De finner at de kan gjøre mer før du får ut av pusten.

Den muskel-skjelettsystemet

Trening forbedrer muskelstyrke og beintetthet. Betydningen av dette er noen ganger undervurdert. Eldre mennesker, særlig kvinner ofte lider av osteoporose. Dette er noen ganger referert til som benskjørhet. Osteoporose gjør frakturer mer sannsynlig dersom eldre person har et fall. For svært eldre mennesker et brudd har ofte alvorlige, og med dødelige konsekvenser.

Det endokrine systemet

Det endokrine systemet styrer hormonnivåer. Hard fysisk trening øker frigjøring av endorfiner, som forbedrer humøret og indusere en følelse av ro. Denne følelsen, noen ganger kalt «en naturlig høy", blir ofte beskrevet av løpere og andre mennesker som tar masse mosjon. Exercise regulerer også insulin i blodet, og reduserer insidensen av type-2 diabetes.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com