Hva er behandlingen for babyer født avhengige av crack-kokain?

July 17
Hva er behandlingen for babyer født avhengige av crack-kokain?

Spedbarn som har vært utsatt for røkt kokain eller crack, under graviditet vanligvis viser et bredt spekter av symptomer etter fødselen, men det er ikke uvanlig at noen spedbarn å være asymptomatiske, sier National Institute on Drug Abuse. Ved første, mange spedbarn vises irritabel. Etter denne perioden, har de en tendens til å vise tegn på hypo-reaktivitet og ikke arbeide mye med sine omsorgspersoner. Spedbarn kan også vise seg like etter et bevegelig objekt med sine øyne, og noen babyer utvikle anfall. Behandlingen for sprekk kokainavhengighet bør startes rett etter fødselen.

Assessment

Det første trinnet i enhver behandlingsplan bør alltid være en vurdering. Et godt sted å begynne er med en atferds evaluering. Den Brazelton Neonatal Behavioral Assessment Scale er egnet for å vurdere virkningene av kokain eksponering hos spedbarn som er opptil 2 måneder gammel. Denne skalaen evaluerer ulike områder av spedbarns utvikling. For eksempel viser det hvordan et spedbarn reagerer på slike stimuli som en rangle, stemmer, ansikter og lys. Det bestemmer også hvor godt et spedbarn kan opprettholde eller endre sine stadier fra å sove til årvåkenhet. Denne skalaen viser også om et spedbarn er vanligvis irritabel eller ikke, og hva hans nevrologiske og motoriske utvikling nivået er.

Det kan også være nødvendig å undersøke mulige misdannelser i sentralnervesystemet med bildediagnostiske verktøy, sier US Department of Health and Human Services. Selv om en slik vurdering er ikke nødvendig for alle spedbarn, bør babyer som viser tegn til misdannelser i sentralnervesystemet studeres ved hjelp av slike tenkelig verktøy som magnetisk resonans imaging (MRI). For eksempel, liten hodeomkrets og beslag indikerer at spedbarnet kan ha hjerne relaterte problemer.

medisinering

De fleste kokaineksponerte spedbarn trenger ikke noen medisiner, men hvis barnet er svært irritabel, kan hun dra nytte av en kort løpet av fenobarbital. I de fleste tilfeller er denne medisinen bare nødvendig i noen dager. Når barnet føler seg bedre, kan medisinen bli stoppet uten nedtrapping. Mange barn opplever anfall etter eksponering for kokain og kan trenge et anfall medisiner som intravenøs fenobarbital.

Optimal Nursery Miljø

Kokain-eksponerte barn har en tendens til å være ikke svarer mot sosiale stimuli. Det er derfor det er viktig å gi dem et individuelt program for strukturert fysisk kontakt, myk sosial snakker og øyekontakt. Spedbarn bør håndteres av så få pleiere som mulig. Siden sterkt lys og høye lyder kan være irritabel for barnet, bør de unngås. Videre mange kokain utsatt spedbarn har fôring vanskeligheter. Derfor bør barnehage personell nøye overvåke feeds for å være sikker på at barnet får nok næring til å sikre sunn vekst og utvikling. Amming er kontraindisert hvis mor bruker kokain. Kokain går til spedbarn gjennom morsmelk og kan produsere beslag, hypertoni og apné. Foreldre bør være involvert i spedbarn omsorg så mye som mulig.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com