Ernæring i Brokkoli Cuts Vs. buketter

February 17
Ernæring i Brokkoli Cuts Vs. buketter

Brokkoli høye vitamininnholdet tjener grønnsak "super-mat" status. Thrifty kokker bruker så mye av hver brokkoli gjeng som mulig, men hvis din egen "gjeng" består av kresen eaters som nekter å spise brokkoli kutt, eller stengler, ta hjertet. Stilkene og topper, også kjent som buketter eller blomsterhoder, inneholder nesten de samme næringsstoffene - selv buketter har mer vitamin A. Hvis familien krever en floret-bare siderett, hogge av brokkoli stilker med god samvittighet. Reserve stammer for suppe lager, stuinger og gryteretter.

Det grunnleggende

En 3,5 oz. servering av friske buketter eller stengler er en solid en, som tilsvarer ca 1 1/2 kopper. Servering inneholder 28 kalorier, 3 gram protein og 5.2 gram karbohydrater. Verken brokkoli del inneholder noe mettet fett, og begge deler tar opp kun en prosent av det daglige tildeling av natrium. Både stengler og buketter bidra om lag 10 prosent av kostfiber du trenger hver dag.

vitamin A

Brokkolibuketter inneholder betydelig mer vitamin A enn stilkene gjør. En 3,5 oz. servering av buketter gir 60 prosent av vitamin A du trenger hver dag. Samme mengde brokkoli stilker leverer bare 8 prosent av den daglige verdi, eller DV, for vitamin A, som fremmer godt syn, samtidig som det bidrar til et sunt immunsystem.

Vitamin C

Som bidragsyter til vitamin C, skinner brokkoli. Buketter og stilker hver bidra om 150 prosent av vitamin C du trenger hver dag i hver 3,5 oz. servering. Cooking reduserer vitamin C-innholdet litt, men en tilberedt servering fortsatt leverer mer enn én dag igjen av vitamin C, som bidrar til å styrke immunforsvaret. Det bygger også kollagen, et stoff ansvarlig for sunne ledd og hud.

folat

Fersk brokkoli stilker og buketter både bidra rundt 17 prosent av DV for folat i hver 3,5 oz. servering. Av den grunn, gjør vegetabilsk et godt valg for gravide kvinner, som oppfordres til å spise mer av B-kompleks vitamin. Å få nok folat bidrar til å redusere risikoen for fødselsskader.

andre næringsstoffer

Ferske brokkolibuketter og stilker hver bidra med mer enn en dag er verdt av vitamin K, det næringsstoffet som bidrar til å hindre overdreven blodtap fra skade, etter kirurgi eller under menstruasjon. Enten brokkoli del leverer også minst 5 prosent av DV for flere B-vitaminer, samt kalsium, jern, kalium, fosfor, magnesium og mangan.

kokt brokkoli

For det meste, er kokt brokkoli noe høyere næringsverdi enn en tilsvarende mengde fersk brokkoli. Forskjellen er delvis til grønnsaks tendens til å "koke ned" og bidra mer brokkoli per porsjon. Vitamin C er fortsatt et unntak fra denne regelen, fordi det forsvinner med matlaging. Mens både kokt og frisk brokkoli er gode kilder til flere vitaminer og mineraler, oppstår det en betydelig økning i vitamin A og K, folat og fiber når du koker brokkoli stilker og buketter - spesielt i buketter, som har mer vitamin A enn stilkene. På den annen side gjenstår mer vitamin C i friske florets eller stilker enn i kokt brokkoli. Frozen brokkoli, spesielt buketter, er høy i vitamin A, men har mer natrium og redusert mengder av vitamin C, jern og noen B-vitaminer.


© 2019 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com