Kosttilskudd i Diet

November 4

Kosttilskudd i Diet


Kosttilskudd er en viktig del av mange menneskers dietter. Fordi vi ofte sliter med å få de riktige næringsstoffene vi trenger fra våre dietter, kan det være nødvendig å legge til hva vi går glipp av gjennom tilskudd. De mest vanlige kosttilskudd kan deles inn i fire kategorier: vitaminer, mineraler, oljer og proteiner.

Vitamintilskudd i kosten

Vitaminer er avgjørende for kroppsfunksjoner, og vi får mange av de vitaminene vi trenger fra et sunt og balansert kosthold. Men for mange mennesker, kan det være vanskelig å oppnå riktig balanse av kjøtt, frukt og grønnsaker som trengs for å tilveiebringe de anbefalte mengder av vitaminer som kreves for helsen. Denne mengden kalles anbefalt daglig dose (RDA) og er satt av Food and Drug Administration (FDA). Denne anbefalte mengder bør ikke overskrides, da det kan ha en negativ effekt på helsen. Vitaminer er enten vannoppløselige eller fettløselige og så bør inntas ved måltider for maksimal absorpsjon. Vitaminer er klassifisert av bokstavene i alfabetet og tall, for eksempel C, A, E, B12, K.

Mineral Tilskudd i Diet

Mange folks dietter kan også være mangelfull i visse mineraler. Mineraler som sink, magnesium, kobolt, selen, kalsium og fosfat er alle kreves av kroppen for viktige funksjoner, men en moderne diett kan noen ganger ikke inneholde tilstrekkelige mengder av disse forbindelser; slik at det er nødvendig å supplere. Personer med begrenset dietter, som vegetarianer / veganer eller cøliaki kan ha mineral mangler som bør rettes opp gjennom tilskudd. Veldig aktive personer oppfordres også til å supplere mineraler, som mosjon kan føre til at kroppen til å miste noen av disse forbindelsene.

Supplere Oljer i Diet

Mange helsearbeidere anbefaler supplere med oljer. UK ernæringsmessige retningslinjer foreslår tre porsjoner fet fisk per uke. Det er grunn til det som oppfattes helsemessige fordelene av Omega-3 fettsyrer, som finnes i overflod i fet fisk som makrell og sardiner. Men supplere med fiskeolje eller vegetabilske omega 3 kapsler er et praktisk alternativ til å spise fisk. Helsemessige fordeler sies å omfatte reduserte kolesterolnivået, økt fettforbrenning og enda bedre hud.

Protein Tilskudd i Diet

Protein tilskudd er ikke bare for hardcore bodybuilder. Mange mennesker ikke får nok protein i kostholdet og utfylling er en praktisk måte å øke proteininntaket. Felles protein tilskudd er gjennom whey, kasein, egg og soya proteiner, da disse har høyest biologisk verdi (BV), som betyr at de er mest bruk for kroppen. Supplere med protein kan øke energinivået og har vist seg å forbedre fettforbrenningen i kroppen ved enkelte studier. Whey protein er den mest vanlige og kan tas i en praktisk riste.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com