Informasjon om Utslett under graviditeten

July 8

Informasjon om Utslett under graviditeten


Utslett kan betydelig legge til de mange plagene forbundet med graviditet. Forstå vanlige typer utslett og hvordan de utvikler under svangerskapet kan hjelpe bistå med behandling og vite når du skal søke øyeblikkelig medisinsk hjelp.

typer

Tre vanlige, men sjeldne utslett som oppstår under svangerskapet er pruritic urtikarielle papler og plakk i svangerskapet (PUPPP); pemfigoid gestationis; og intrahepatisk kolestase av svangerskapet (ICP). Disse utslett viser liknende symptomer på intens kløe, rødhet, papler eller elveblest.

PUPPP

PUPPP vises på magen og lårene og til slutt kan spre seg til ryggen og armene. PUPPP kan skje så tidlig som 20 ukers svangerskap. PUPPP er preget av røde kløende papler eller renner. Årsaken til PUPPP fortsatt ukjent og kan vises i senere svangerskap. Intens kløe forbundet med PUPPP kan være vanskelig følelsesmessig og fysisk, er imidlertid PUPPP uskadelig overfor mor og foster. PUPPP forsvinner vanligvis etter fødselen, men kan fortsatt være en kort tid postpartum.

pemfigoid gestationis

Pemfigoid gestationis er en graviditet relatert autoimmun hudsykdom. Dette utslett begynner på magen og til slutt danner blemmer. Pemfigoid gestationis kan vises så tidlig som 13 ukers svangerskap eller kan bryte ut umiddelbart etter fødsel. Pemfigoid gestationis kan påvirke fosteret, men utslettet forsvinner vanligvis for barnet kort tid etter fødselen. En hud biopsi med immunfluorescens farging av det påvirkede hud er nødvendig for en korrekt diagnose.

ICP

Intrahepatisk kolestase vises først på håndflatene eller fotsålene i tredje trimester. Utslettet er preget av røde, kløende papler som til slutt spre seg til bena, magen og stammen av kroppen. ICP er forårsaket av en nedgang i morens leverfunksjon, forårsaker galle for å komme inn i blodet, noe som kan føre til gulsott.

Behandling

Aktuelt eller orale kortikosteroider og antihistaminer kan være foreskrevet for å lindre kløe. Anti-klø kremer som Sarna og Calamine lotion kan gi umiddelbar, midlertidig lindring. Havremel bad, aloe vera, kaldt vann, is, løvetann rot og intermitterende eksponering for sollys kan også gi lindring. Actigall kan være foreskrevet for alvorlige tilfeller av ICP.

Hensyn / advarsler

En diagnose og behandlingsplan bør overvåkes nøye av en medisinsk behandling utøveren. ICP kan påvirke fosteret, som fører til mekonium farging av fostervannet, for tidlig fødsel eller fosterdød.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com