Bivirkninger av Ifosfamid

February 12

Ifosfamid er en kjemoterapi narkotika brukes til å behandle kreft. Ifølge chemocare.com, er dette stoffet som brukes til å behandle testikkelkreft, Non-Hodgkins lymfom, sarkom er, blærekreft, hode- og halskreft, lungekreft og livmorhals kreft. Denne medisinen er gitt gjennom en blodåre og beløp er bestemt av din helse, krefttype og høyde og vekt, sier chemocare.com. Det er flere negative bivirkninger forbundet med dette stoffet som kan være skadelig for kroppen.

Bivirkninger - Genitourinary

Ifosfamid kan være svært giftig for urinveiene. Rxlist.com forklarer at betennelse i blæren (hemoragisk cystitt), smertefull vannlating (dysuri), hyppig vannlating og blære irritasjon er mulige bivirkninger av dette stoffet. Mellom 6-92 prosent av de som ble behandlet med Ifosfamid rapportert å ha blod i urinen, sier rxlist.com. Sjansene for å ha blod i urinen kan bli sterkt redusert ved å drikke rikelig med væske, ta dette stoffet i fraksjoner og ved hjelp av mesna, et stoff som beskytter blæren.

Bivirkninger - Nedsatt

Nyre bivirkninger av Ifosfamid kan være alvorlige. Drugs.com forklarer at symptomene er nedsatt tubulær skade og tap av kalium (også kjent som Fanconi syndrom). Mens Mesna beskytter blæren, drugs.com sier det beskytter ikke mot Fanconi syndrom eller andre giftighet i nyrene. Andre symptomer inkluderer forverring nedsatt tilstand, om lag 3 prosent til 7 prosent) i de med preexisting problemer, nyre rakitt og en sjanse til nyresvikt.

Bivirkninger - Gastrointestinal / Åndedretts

Ifølge drugs.com, oppstår gastrointestinale bivirkninger hos nesten alle pasienter som behandles med Ifosfamid. Omtrent 60 til 80 prosent av pasienter som tar normale doser rapportert kvalme og oppkast. De som tar høyere doser rapportert kvalme og oppkast 100 prosent av tiden. Anoreksi, forstoppelse, diaré, mukositt og i sjeldne tilfeller, pankreatitt er ytterligere GI symptomer forklarer drugs.com. Lungesykdom, hevelse og irritasjon i luftlommer i lungene (allergisk alveolitt) og en opphopning av væske i luftblærer i lungene (lungeødem) er også mulig.

Bivirkninger - nervesystemet

Alvorlige nervesystemet bivirkninger er rapportert med 5 til 30 prosent av pasientene som ifosfamid stater Drugs.com. Hallusinasjoner, tretthet, forvirring og depresjon er de vanligste. Mindre vanlige bivirkninger omfatter svimmelhet, forvirring, angst, irritabilitet og synsforstyrrelser. I sjeldne tilfeller har alvorlige anfall og Comas vært forbundet med høye doser, melder drugs.com. Det sentrale nervesystemet kan bli giftig ved høye doser og om noen av disse symptomene oppstår, oppsøke lege umiddelbart.

Andre bivirkninger

Hyperpigmentering, oftere hos personer med mørk hud, kan forekomme. Det vises vanligvis på føtter, hender og sjelden stammen. Utslett kan også forekomme under en allergisk reaksjon på stoffet. Økning i hjertefrekvens og hjertesvikt er mindre vanlig, men har blitt rapportert stater drugs.com. En reduksjon i antall hvite blodceller (leukopeni) kan også forekomme. Personer med preexisting blære, nyre, respiratoriske eller hjertesykdommer bør snakke med sin lege før behandling.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com