Hvor mange Frukt og grønnsaker bør en tenåring spise?

May 20

Hvor mange Frukt og grønnsaker bør en tenåring spise?


De fleste tenåringer i USA ikke spiser nok frukt og grønnsaker. Bare en i fem tenåringer spiser fem eller flere porsjoner med frukt og grønnsaker per dag, som er det beløpet som anbefales for å opprettholde god helse.

Identifikasjon

En porsjon for frukt og grønnsaker er en cup - omtrent på størrelse med en knyttneve eller et eple.

betraktninger

Teen jenter trenger ca 2200 kalorier, 3 porsjoner frukt og 4 porsjoner grønnsaker hver dag. Teen gutter trenger 2800 kalorier; 4 porsjoner frukt og 5 porsjoner grønnsaker.

Porsjonsstørrelse

En god måte å sikre at tenåringer er å spise riktig deler er å dele tallerkenen inn i kvartaler. En fjerdedel bør være stivelse (fortrinnsvis hele korn), en kjøtt, en frukt og en grønnsak.

Utdannelse

Snakk med tenåringen og forklare hvor viktig ernæring er for god helse. Undervisning ved eksempel er en effektiv måte å forbedre hele familiens helse.

Potensielle

Gjør det enkelt for tenåringer å nå for frukt og grønnsaker ved å erstatte i hjemmet junk mat med passende snacks og sider.

fordeler

Frukt og grønnsaker inneholder næringsstoffer som ikke finnes i andre matvarer. Disse næringsstoffene inkluderer antioksidanter som er viktige for langsiktig helse.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com