Tegn og symptomer på koffein intoleranse

July 24
Tegn og symptomer på koffein intoleranse

Et utvalg av drikke, mat og medisiner inneholder koffein, inkludert kaffe, te, brus, energidrikker, makt barer, kakao, sjokolade og noen smertestillende medikamenter. Folk reagerer ulikt på koffein, med noen mennesker å være så følsomme for effektene at de ikke kan tolerere selv små mengder. Symptomene på koffein følsomhet eller intoleranse er vidtfavnende, men lett å kjenne igjen hvis du vet hva du kan forvente. Skiltene kan oppdages under en fysisk undersøkelse.

søvn avbrudd

Tegn og symptomer på koffein intoleranse

Insomnia er den vanligste symptomet på koffein følsomhet. Generelt er virkningen av koffein på søvn avhenge av mengden forbrukt. Forskjellige mennesker kan oppleve mildere eller flere merkede søvnproblemer forbundet med koffein, avhengig av genetisk predisposisjon. En studie publisert 2013 november i "Journal of Clinical Sleep Medicine" dokumenter sove avbrudd når koffein er tatt opp til 6 timer før sengetid. Søvn avbrudd kan omfatte problemer med å sovne, urolig søvn, våkner opp under søvn og ikke føler seg uthvilt etter søvn.

de Jitters

Tegn og symptomer på koffein intoleranse

Koffein inntak er forbundet med jitteriness og uro. Forfatterne av en studie publisert i februar 1999 i "American Journal of Psychiatry" rapport at noen mennesker er mer følsomme for disse effektene av koffein, mens andre kan få i seg koffein uten disse ubehagelige reaksjoner. Symptomene kan jumpiness, nervøsitet eller en følelse av frykt.

Digestive opprørt

Tegn og symptomer på koffein intoleranse

Noen av de relativt vanlige, men ofte oversett symptomer på koffein følsomhet inkluderer urolig mage, diaré og magesmerter eller ubehag. Dette kan være spesielt plagsom for folk som jevnlig opplever mage følsomhet etter å ha spist eller som har fordøyelses forhold som kan bli forverret av koffein.

Økt blodtrykk og hjertefrekvens

Tegn og symptomer på koffein intoleranse

De minst vanlige, men mest alvorlige tegn og symptomer på koffein følsomhet er høyt blodtrykk og hjerte bivirkninger. Forskningsstudier på frivillige viser at koffein forbruk kan føre til en økning i blodtrykket. En studie publisert i 2006 i "kritisk gjennomgang av Food and Science Nutrition" viste at økningen i blodtrykk forårsaket av koffein kan være skadelig for personer som har hypertensjon. Koffein fører også til en økning i hjertefrekvensen, noe som kan være overdrevet i folk med koffein følsomhet. Mulige symptomer inkluderer en bevissthet om hjertet slo fortere enn normalt eller et bankende følelse assosiert med hjerteslag. Personer med alvorlig hjertesykdom eller en hjerterytmen abnormitet og koffein følsomhet kan rådes til å unngå kost koffein.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com