Gjør oral kosttilskudd av DHEA arbeid?

May 22
Gjør oral kosttilskudd av DHEA arbeid?

Dehydroepiandrosteron, eller DHEA, er et hormon som produseres naturlig i legemet. DHEA er viktig for produksjonen av både mannlige og kvinnelige kjønnshormoner. Som vi alder, naturlig avtar DHEA. Denne nedgangen i DHEA korrelerer med aldersrelatert økning i kardiovaskulær risiko. Noen forskere mener at DHEA tilskudd kan motvirke aldersrelatert nedgang i DHEA og redusere den enkeltes risiko for en rekke kroniske tilstander.

binyreinsuffisiens

Ifølge University of Maryland Medical Center, bruk av DHEA hos pasienter med binyreinsuffisiens har gode resultater. Binyreinsuffisiens er en tilstand der kroppen slutter å produsere en rekke hormoner inkludert kortisol, stress hormon; og aldosteron, et hormon som regulerer blodtrykket og væskebalansen. Studier har vist at DHEA tilskudd kan øke hormonnivået, livskvalitet, fysisk arbeidskapasitet, og sexlysten hos personer med binyreinsuffisiens.

Hjerte-og karsykdommer

Kardiovaskulære risiko øker med alderen og kroniske tilstander som hypertensjon og diabetes, som er kjent for å akselerere aldring vaskulær sykdom. DHEA er teoretisert å redusere aldersrelatert økning i kardiovaskulær sykdomsrisiko. Per mars 2011 har vitenskapelige bevis produsert blandede resultater. Endotelial dysfunksjon refererer til aldersrelaterte funksjonelle endringer i endotel, det indre laget av blodkar. Denne prosessen er relatert til hjerte- og karsykdommer. Ifølge en studie i "Journal of Clinical Endocrinology og Metabolisme," 25 milligram per dag av DHEA tilskudd bedret endotelfunksjon. Andre studier, var imidlertid ute av stand til å reprodusere disse funnene. Flere studier er nødvendig for å belyse fordelene med DHEA for kardiovaskulær sykdom.

fedme

Ifølge UMMC, er det også bevis til støtte for DHEA kosttilskudd for vekttap hos overvektige personer, selv om noen studier har motstridende resultater. En studie i "Journal of American Medical Association" viste at seks måneder med å ta 50 milligram per dag av DHEA fører til vekttap. Denne studien viste også at DHEA forbedret insulin nivåer som er viktig for diabetes forebygging. Flere studier er nødvendig for å bekrefte at DHEA fungerer for vekttap og fedme forebygging.

Kognitiv funksjon

Fordelene med DHEA kosttilskudd på kognitiv funksjon er et annet område hvor det trengs mer forskning. Kognitiv funksjon er kjent for å falle hos eldre voksne. Med den økende utbredelsen av eldre voksne i den utviklede verden, forverret kognitiv funksjon er en alvorlig bekymring. Studiene på DHEA på kognitiv funksjon har vært blandet. En studie i "geriatri og amp; Gerontology International" viste at DHEA bedret kognitiv funksjon hos kvinner med kognitive svekkelser, men en gjennomgang av flere studier, publisert i den 18 juli 2007 utgaven av "Cochrane Database of Systematic anmeldelser" ledet forskerne til å konkludere at det ikke er noen forbindelse mellom DHEA og forbedret hjernefunksjon.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com