Hvordan man skal håndtere Parkinsons sykdom

October 16

Parkinsons sykdom ble diagnostisert av og oppkalt etter James Parkinson i 1817, som i utgangspunktet skrev om en tilstand han kalte "risting parese." Parkinsons sykdom er en kronisk og progressiv neurologisk sykdom som påvirker substantia nigra evne til å produsere dopamin. Dopamin er den kjemiske budbringere i hjernen som forteller musklene hva å gjøre. Etter hvert som sykdommen blir verre over tid, fører det til 60 til 80 prosent av dopaminproduserende celler eller dopaminerge nevroner i hjernen slutter å virke. Over en million amerikanere er rammet av sykdommen, og det er den nest vanligste degenerative nevrologiske lidelse, etter Alzheimers. Det er fortsatt ingen kjent kur for Parkinsons sykdom.

Bruksanvisning

1 Det viktigste å gjøre er å lære om sykdommen og holde deg godt informert. Å være godt informert kan hjelpe deg å ta kvalifiserte beslutninger om medisinsk behandling og behandlingstilbud. Ikke to tilfeller av Parkinsons er like, og ikke alle reagerer på samme måte på behandling.

2. Finn måter å redusere stress nivå og husk å sette deg selv først. Ikke tenk på dette egoistisk eller selvopptatt, siden det er viktig å ta vare på deg selv. Sykdommen ikke bare safter mye fysisk energi, men også følelsesmessig og mental energi. Det er greit å si nei til folk noen ganger.

3 Selv om Parkinsons kan være sterkt utfordrende, er det viktig ikke å være selvbevisst om den voksende synlige symptomer på sykdommen. Lær å omgå begrensningene, heller enn å la dem ta bort gleden av å tilbringe tid med familie og venner, og gjøre andre aktiviteter.

4 Hold en positiv holdning og din sans for humor. Vær ærlig når du har en dårlig dag og lære å være nærmere folk som er støttende, i stedet for med dem som drenere deg mentalt og følelsesmessig. Husk at folk ikke vil vite hvordan du føler med mindre du forteller dem.

5 Sett prioriteringer og lære å fokusere på viktige oppgaver. Begynn å tillate mer tid enn vanlig å utføre selv de enkleste oppgaver, som dressing, skrive, spise og selv snakker. Har tenkt å gjøre de mer viktige oppgaver når medisiner gir deg mest fordeler.

6 Bli med i en lokal Parkinsons støttegruppe, uavhengig av alder. Hvis det ikke er en i ditt område, bør du vurdere å starte en selv. Å være sammen med mennesker som opplever lignende symptomer kan være oppmuntrende og kan bidra til å lindre mye frykt. Vær åpen for forandringer i livet ditt, og har legen din henvise deg til en ergoterapeut (OT), som kan lære deg å utføre et mylder av oppgaver mer effektivt.

Hint

  • Hvis du planlegger å kjøpe noen mobilitet utstyr, må du prøve det ut for størrelse, vekt, og enkel betjening før du kjøper den. Spør også med bilforhandleren om eventuelle rabatter eller rabatter som bilen produsenten kan tilby for tilpasset utstyr for mennesker med nedsatt funksjonsevne.
  • Gjør øvelsen en viktig del av livet ditt fordi, selv om dette ikke vil forsinke eller reversere symptomer på sykdommen, vil det forbedre den generelle kvaliteten på livet ditt.

© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com