Hvorfor Foley Kateteret må være sikret

December 13

Hvorfor Foley Kateteret må være sikret


Foley kateter brukes i sykehus, langsiktig omsorg anlegg og enkelte hjem pleie. Kateter hjelpe pasienter som er utvinne fra kirurgi eller personer som lider av inkontinens eller skader som har svekket blærefunksjon. Mens Foley-kateter er nyttige i slike situasjoner, må man sørge for å sikre forhindring av ytterligere skade eller infeksjon.

Historie

Bruken av urinrør katetre kan spores tilbake til den tiden av Hippokrates i Hellas. Disse katetrene ble opprinnelig laget av bronse, og senere ble fashioned fra gull, sølv, kobber og med føre. En prototype av Foley kateter ble introdusert i Europa i 1853, og den viktigste innovasjon av gammel kom i 1873 med bruk av gummi slangen. I 1934 begynte Davol Rubber Company produksjon av Foley kateter i USA

Beskrivelse

Foley Kateteret består av en lang, tynn gummislange som er satt inn i urinrøret. Det er en liten oppblåsbar ballong ved spissen, som holder kateteret på plass inne i blæren. Røret går ut av urinrøret og er festet til et tykkere, mer gummirøret utenfor kroppen, som er festet til en plastpose med en kapasitet på omtrent 1000 cc. Det er et plast kroken på toppen av posen som muliggjør at posen kan festes til en stabil gjenstand, slik som en rullestol eller sengeramme.

Funksjon

Foley kateter tillater urin for å passere gjennom et lite hull i enden av røret inne i urinrøret. Strategisk plassering av produksjonsrøret og oppblåsing av ballongen sikre tilstrekkelig urinstrømmen gjennom slangen til posen. Kateteret bruker tyngdekraften for å tømme urin fra blæren i posen.

effekter

Den Foley kateter må være forsvarlig sikret for å hindre utilsiktet fjerning fra blæren og urinrøret. Hvis en Foley er feil fjernet fra sin stilling, kan resultatet bli smertefull og traumatisk, forårsaker rive av urinrøret, blødning og muligens infeksjon. Kroken på kateteret posen er en enhet som brukes til å feste posen og for å tillate enkel transport av posen med kroppen. I tillegg er en borrelås stropp festet rundt låret og øvre slangen for å sikre at røret ikke blir trukket ut eller skyves for langt inn i blæren. Røret må ha en viss slakk mellom benet båndet og inngangen i urinrøret for å tilveiebringe for normal bevegelse, men overdreven slakk kan føre til produksjonsrøret for å gå inn i blæren for mye, noe som kan føre til ubehag, kaldt blinker, svetting, blødning og funksjonsfeil av kateteret.

betraktninger

Fordi Foley kateter inn i en følsom del av kroppen samtidig stå utenfor kroppen, kan katetre være en yngleplass for bakterier og andre bakterier som potensielt kan komme inn i varm, fuktig miljø inne i blæren. Den vanligste bivirkning av å bruke Foley kateter er urinveisinfeksjon. Vanligvis infeksjonen kan løses med antibiotika, men folk med permanente Foley kateter er utsatt for gjentatte infeksjoner og mulig MRSA. For å hindre smitte, må Foley kateter rengjøres grundig hver gang posen er tømt eller slangen er endret. I tillegg bør kateteret posen eller slangen aldri tillates å komme i kontakt med bakken.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com