Hvordan behandle epidermal cyster

March 21

Hvordan behandle epidermal cyster


En epidermal cyste er en masse av epidermale celler som er blitt skjøvet inn i dermis som et resultat av traume. Det er foret med epitel og inneholder en cytokeratins og 10, som er i det minste delvis er ansvarlig for inflammasjon. Denne betennelsen og gjentatte traumer kan spille en rolle i en epidermal cyste er sporadisk progresjon til en carcinoma. Følgende trinn viser hvordan å behandle en epidermal cyste.

Bruksanvisning

1 Treat betent, infiserte epidermal cyster med triamcinolon injiseres under lesjon. Epidermal cyster trenger ikke behandling hvis de er asymptomatiske.

2 Fjern infiserte cyster ved innsnitt og gi drenering. Dette er den raskeste og enkleste fremgangsmåte for å fjerne epidermale cyster, men tilbakefall er vanlig fordi foringen ikke blir fjernet, og fortsetter å produsere keratin.

3 Bruk en komplett eksisjon som den mest definitive behandling. Denne metoden har minst sjanse for tilbakefall eller mangler en endring i malignitet. Såret kan sys umiddelbart eller tappes før stengetid. Den primære ulempen er et større sår med en større sjanse for arrdannelse.

4 Utfør mini-snitt for å drenere epidermal cyster og fjerne slimhinnen gjennom åpningen. Dette kan også gjøres med trephination og en punch biopsi. En annen teknikk er å sette inn en diatermi nål inn i cyst å dekomprimere den. Foringen kan da nås hvis nødvendig. Sårene fra alle disse teknikkene er ofte små nok til å helbrede sekundært.

5 Gi antibiotika mot stafylokokk-infeksjoner etter operasjonen.


© 2019 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com