Hva er et spirometer brukes til?

February 27

Hva er et spirometer brukes til?


"Så naturlig som å puste." Hvor mange ganger har vi hørt dette uttrykket. Men for noen mennesker, er den biologiske lov å ta en fin, dyp pust ikke mulig. Enten du lider av astma eller luftveislidelser, eller er utvinne fra noen form for kirurgi som har holdt deg legging fortsatt i lengre tid, har du opplevd problemer med å puste. Et insentiv spirometer hjelper med diagnose og behandling av lunge- og pusteproblemer.

Funksjon

En spirometer kan bistå i behandling og diagnose av en rekke respiratoriske beslektede problemer. Astma, kronisk obstruktiv lungesykdom, lungebetennelse, røykerelaterte problemer og postoperative luftveisproblemer kan alle bli oppdaget gjennom riktig bruk av enheten. Den kan også brukes til å bidra til å styrke lungene. Som med alle muskler i kroppen din, jo mer du trener lungene, jo sterkere vil de bli.

betraktninger

Den spirometer måler to grunnleggende områder: luft volum - mengden av luft i lungene er i stand til å holde - og luftmengder, som er mengden luft du kan ta inn i lungene. Når normal, dyp pusting oppstår, alveolene - eller luftblærer - dypt i lungene utvide. Jo mer disse alveolene er brakt inn i bildet, er sterkere og mer vanlig å puste.

Expert Insight

Forstå din puste profil kan være en viktig del av å forstå hva du trenger å gjøre for et sunt liv. Gode ​​pusteteknikker kan du fylle lungene til kapasitet. Når imidlertid en person blir urolig, kan grunne åndedrag oppstå som vil hindre luft og oksygen som strømmer inn i lungene, noe som øker sjansen for svimmelhet eller forvirring å oppstå. Bruk spirometer til å vurdere din første lungekapasitet. Opptak denne informasjonen vil hjelpe både din lege for å se fremgangen din og justere sin behandling planlegge deretter.

Egenskaper

De fleste Spirometre inneholder i utgangspunktet de samme delene. Det vil være et organ som består av et luftrør som gjør at luft inn eller la enhetene. Inne i denne røret vil være enten en ball eller regulator som vil blåse eller høyne, og gir deg en lesbar måling. Målemerker er plassert på fremsiden av røret. Det vil også være en pust tube med en spiss som er satt inn i munnen din. Siden disse er vanligvis små, håndholdte enheter, kan det også være et håndtak av noe slag.

Hvordan bruke spirometeret

Ta tak i enheten i den ene hånden. Ta en pust og puster. Plasser leppene rundt tuppen av pusterøret, noe som gjør at de er godt forseglet mot det. Pust så dypt som mulig og hold pusten i minst fem sekunder. Noter målingen. Denne målingen er nå ditt mål å nå. Gjenta prosessen per legens krav. Etter øvelsen er ferdig, må du huske å hoste et par ganger for å eliminere enhver væske som kan være clogging lungene.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com