Hvordan bruke Naproxen Trygg

December 24

Hvordan bruke Naproxen Trygg


Naproxen eller naproxen natrium, er klassifisert som en ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler, eller NSAID. Flere over-the-counter medisiner - inkludert Aleve, Midol Utvidet Relief og Sudafed Sinus & Pain 12-timers caplets - inneholder naproksen. Leger også foreskrive sterkere doser av naproksen, i form av legemidler inkludert Naprosyn og Anaprox, for plager som leddgikt og alvorlige ryggsmerter. Produsenter av begge OTC naproxen medisiner og reseptbelagte naproxen narkotika gi retningslinjer for forbrukerne å følge trygg-bruk.

Over-the-counter narkotika

En dose av reseptfrie medisiner naproksen normalt inneholder 220 mg av stoffet. Den anbefalte dosen for voksne og barn over 12 er en kapsel eller tablett hver 12. time. Kontakt lege før du gir naproxen til barn under 12. doseringsanvisningen advare deg om ikke å ta mer enn to doser i løpet av åtte til 12 timer eller mer enn tre doser innen 24 timer. Instruksjonene fra Aleve sier det er greit å ta to kapsler innen en time som din første dose, men likevel være sikker på å ikke overstige maksimums 24-timers doseringsanbefalinger.

resepter

NSAID-medisiner har fordelen av å blokkere kroppens inflammatoriske handlinger og dulling smertereseptorer uten risiko for avhengighet og uten bruk av steroider. Resept-styrke naproxen er vanligvis foreskrevet for alvorlige helseproblemer som involverer betennelse og ekstrem smerte, slik som revmatoid artritt, Bekhterevs sykdom og gikt. Resepten dosering begynner ved 250 mg for voksne og barn over 12, og 5 mg for barn mellom 2 og 12, og den øker med alvorligheten av tilstanden som bestemt av legen. Mayo Clinic advarer at på resept styrke, bør naproxen tas nøyaktig som foreskrevet. Stoffet har ulike effekter i ulike former, for eksempel flytende suspensjon versus tablett, og litt forskjellige doser. Hvis du glemmer en dose av naproksen resept, er det best å ta neste dose som normalt, heller enn å doble opp.

Bivirkninger

Naproxen risikoer inkluderer en rekke mageproblemer, alt fra magesmerter kvalme til blødning. Disse risikoene er typisk for NSAID narkotika. Naproxen kan også forårsake alvorlige allergiske reaksjoner som elveblest, utslett og pustevansker. Hvis du aldri har tatt naproxen, sjekk med legen din om du er sannsynlig å være allergisk mot NSAIDs. Ved høyere doser, øker risikoen for hjerteinfarkt og hjerneslag naproxen bruk. Disse risikoene øker med lengre varighet av bruk.

De som bør ikke bruke Naproxen

Som med alle medisiner, konsultere legen din før du bruker naproxen. Hvis du ikke kan ta aspirin eller ibuprofen grunn av blødning eller allergirisiko, ikke ta naproxen heller. Hjertepasienter, særlig de som kommer til å ha eller nylig har hatt hjertekirurgi, bør ikke ta NSAIDs. På grunn av den økte sjansen for mage plager når du tar naproxen, bør de med magesår og andre alvorlige mage helsespørsmål ikke ta naproxen med mindre det er foreskrevet av lege.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com