Kjennetegn på de forskjellige typene av Bipolar

August 29
Kjennetegn på de forskjellige typene av Bipolar

Når en person får diagnosen bipolar lidelse, terapeuter skille mellom tre forskjellige typer lidelse: Bipolar I lidelse, bipolar II lidelse og cyklotymi. Når en terapeut eller psykiater peikt spesifikk diagnose, er mange egenskaper vurdert. Alle tre typer av bipolar lidelse krever langvarig behandling og overvåking, vanligvis inkludert medisinering og psykoterapi.

Mania

For å få diagnosen bipolar I lidelse, må kunden ha opplevd minst en manisk episode. Symptomer på maniske episoder inkluderer ekstrem lykke eller irritabilitet, lite behov for søvn eller mat, høy energi, oppblåst følelse av selvtillit, rask tale og dårlig dømmekraft, ifølge Mayo Clinic. Mange mennesker som opplever maniske episoder delta i slike risikable og impulsive atferd som stort pengeforbruk, å ha ubeskyttet sex med fremmede, engasjerende i overdreven alkoholbruk og ulovlig narkotikabruk og promillekjøring.

hypomani

Hypomani omfatter de samme symptomene som mani, men i mindre grad av alvorlighet. For eksempel, vil kunden likevel oppleve irritabilitet eller eufori, lite behov for søvn eller mat, og utbrudd av energi, men han er mye mindre sannsynlig å sette sitt liv i fare og delta i farlige atferd på grunn av disse symptomene.

Skillet mellom bipolar I lidelse og bipolar II lidelse oppstår med hypomane og maniske episoder. Hvis en klient rapporterer symptomer på hypomani, så han får diagnosen bipolar II lidelse. Dersom kunden gjelder maniske episoder, endrer diagnosen til bipolar I lidelse. Bipolar II lidelse er mindre alvorlig enn bipolar I lidelse, men fortsatt krever behandling. Mange ganger, folk som lider av bipolar I lidelse krever en psykiatrisk sykehusinnleggelse for å stabilisere sine stemninger. Trøbbel med loven er også mer vanlig ved bipolar I pasienter.

Depresjon

For å få diagnosen bipolar II lidelse, må kunden ha opplevd minst en alvorlig depressiv episode, men kundene trenger ikke å oppleve depressive episoder for å motta en bipolar I diagnose. Depressive episoder inkluderer ekstreme følelser av tristhet eller irritabilitet, tap av glede, utmattelse, konsentrasjonsvansker, rastløshet, problemer å spise og sove og selvmordstanker, ifølge National Institute of Mental Health (NIMH). Personer som lider av depressive episoder har ofte problemer på jobben og vedlikeholde sunne relasjoner med venner og familiemedlemmer.

Rapid Sykling

Den andre bipolar diagnose, cyklotymi, oppstår når en person opplever symptomer på depresjon og hypomani i raske arbeidssykluser. En klient med denne lidelsen ikke ville ha full blåst alvorlig depressiv eller maniske episoder, og hennes humør ville skifte fra tristhet til irritabilitet eller lykke ofte. For å motta denne diagnosen, må en person opplever disse symptomene for en periode på minst to år, ifølge National Institute of Mental Health.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com