Liste over svært smittsom sykdommer

December 8

Liste over svært smittsom sykdommer


Svært smittsom sykdom er ofte luftbåren, selv om mange er spredt gjennom direkte kontakt med smittede personer. Du kan i stor grad redusere risikoen for sykdom ved å bo hjemme når immunforsvaret er svekket, for eksempel etter en sykdom, og ved hyppig håndvask. Mange sykdommer spres gjennom luftbårne partikler som følger med en hoste eller nyse, så alltid dekke munnen for å hindre videre spredning av smitte, og hvis du begynner å føle seg syk, bære en ansiktsmaske.

Varicella (Vannkopper)

Varicella, oftere referert til som vannkopper, er en svært smittsom sykdom som rammer oftest barn. De fleste bare ta varicella gang, men sykdommen kan ligge latent i kroppen og senere føre til et utbrudd av en lignende sykdom, helvetesild. Varicella er preget av en flekkete utslett som sprer seg over hele kroppen, inkludert kjønnsorganer, ører, nese og munn. Varicella er svært smittsomt fordi det spres gjennom hosting og nysing, selv før symptomene vises. En vaksine er tilgjengelig for barn som er minst 12 måneder gammel.

Meslinger (rubeola)

Meslinger, eller rubeola, er en luftbåren luftveissykdom som smitter 20 millioner mennesker på verdensbasis hvert år. Meslinger er spredt gjennom små dråper når en infisert person nyser eller hoster uten å dekke munnen. Den mest fremtredende trekk ved denne sykdommen er den full-body utslett som følger med det, men andre symptomer inkluderer rennende nese, hoste, røde øyne og feber. Det er en meslinger vaksine tilgjengelig som vanligvis gis til barn som er 12 måneder eller eldre.

malaria

Malaria overføres av mygg som bærer en liten parasitt. I 2008 mellom 190 millioner og 311 millioner mennesker verden over ble smittet med malaria, ifølge Centers for Disease Control and Prevention. Malaria er vanligst i Afrika og Sør-Asia, selv om 1500 tilfeller er rapportert i USA hvert år. Symptomer på malaria inkludere influensa-lignende symptomer, ledsaget av feber og frysninger. En vaksine er tilgjengelig.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com