Linfrø & amp; oksalater

February 20
Linfrø & amp; oksalater

En lav-oksalat kosthold kan bidra til å forhindre nyrestein, som er forårsaket av en opphoping av mineraler i urinen. Nyrestein, når de får store, er svært smertefullt og kan føre til urin blokkering. Samtidig linfrø er rike på omega-3 fettsyrer som fremmer generell og hjerte helse. Hvis du bruker linfrø til helseformål, har du sannsynligvis ikke blir nødt til å gi det opp når du følger en lav-oksalat diett.

Betydning

Noen nyrestein består av kalsium oksalat. Når dette er tilfelle, kan unngå høy-oksalat mat hjelpe deg å unngå steiner. Slike matvarer inneholder sort te, soyaprodukter som melk og ost, nøtter, sesamfrø, hvetekim, sjokolade, et utvalg av frukt inkludert bjørnebær og blåbær og noen grønnsaker, inkludert rødbeter, gulrøtter og selleri.

Kategori

Mens mange nøtter og frø er i high-oksalat kategorien, er linfrø i lave til moderate-oksalat gruppe av matvarer. Det betyr at de inneholder mellom 2 og 10 mg oksalat per porsjon. En 1-ss. servering av linfrø har 37 kalorier, ca 3 g fett, 1,3 g protein og 2 g karbohydrat.

Retningslinjer

Når du begrenser oksalater, spiser du ikke mer enn to til tre porsjoner med moderate oksalat mat daglig, ifølge University of Pittsburgh Medical Center. Andre moderate oksalat matvarer inneholder appelsin og gulrot juice; yoghurt; brun ris; bagels; mange frukter, blant annet jordbær og pærer; mais tortillas; loff; og en rekke grønnsaker, inkludert salat, løk, tomater og brokkoli.

linfrø fordeler

Linfrø er en rik kilde til alfa-linolensyre. En viktig omega-3 fettsyrer, synes ALA for å gi fordeler for å senke kolesterolet og redusere risikoen for hjertesykdom, ifølge University of Maryland Medical Center. Det kan også være gunstig for leddgikt, inflammatorisk tarmsykdom og andre helseproblemer, inkludert magesår, psoriasis og glaukom, men mer forskning er nødvendig, eksperter på UMMC notat. En typisk terapeutisk dose er 1 ss. bakken linfrø tre til fire ganger daglig konsumert med mye vann. Alternativt ta en til to kapsler av linfrøolje daglig, eller 1 til 2 ss. av linfrøolje.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com