Ascaris infeksjon: Hva er symptomene?

February 15

En Ascaris infeksjon, også kalt ascariasis, er en infeksjon av tynntarmen forårsaket av en parasittisk rundorm. Ifølge US Centers for Disease Control and Prevention, er det den vanligste rundorm infeksjon i verden. I 2002 ble mer enn 1,5 milliarder mennesker i verden smittet av parasitten, hovedsakelig i tropiske og subtropiske klima; men er ascariasis ikke vanlig i USA og forekommer hovedsakelig i rurale områder i sørøst, ifølge CDC. Mange mennesker med en Ascaris infeksjon har ingen symptomer på infeksjon, eller de har symptomer så milde at de ikke er merkbar.

Vekst

Barn som er sterkt infisert av Ascaris parasitten kan vokse unormalt eller kan få vekt saktere enn normalt. I noen tilfeller av alvorlig angrep, kan vekttap forekomme hos både barn og voksne.

gastrointestinale symptomer

Personer med ascariasis kan føle mild magesmerter og kan også oppleve kvalme og oppkast. Diaré og blodig avføring er også tegn på infeksjon. I alvorlige tilfeller hvor mage-tarmkanalen er sterkt infisert, kan du se en orm i oppkast eller avføring. I noen mennesker, kan tarmen faktisk bli blokkert på grunn av den tunge ormen tilstedeværelse.

Utmattelse

Noen mennesker med ascariasis føle deg trøtt som følge av infeksjonen. Jo mer tungt smittet en person er, jo mer sannsynlig tretthet er å utvikle seg.

luftveissymptomer

Fordi en Ascaria infeksjon vanligvis oppstår når larver fra Ascaria egg er inntatt, kan infeksjonen gå til lungene hvis larvene er absorbert i blodet. Når lungene påvirkes av ascariasis, kan symptomene være lik andre luftveissykdommer som lungebetennelse. Du kan oppleve tungpustethet og en vedvarende hoste samt pustebesvær. I noen tilfeller, mennesker hoste opp ormer og deretter re-svelge dem.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com