Mat som inneholder puriner

September 14

Mange forskjellige typer matvarer inneholder puriner i varierende grad. Mat som inneholder teobromin eller gjær er høyest i purine innhold etter vekt. Neste i purine konsentrasjonen er innmat og bevart sjømat. Til slutt tørket råvarer som bønner og sopp har bare et moderat nivå av puriner.

teobromin

Teobromin er en purin-rik alkaloid som finnes i mange matvarer som inneholder sentralstimulerende koffein. Mat produkter laget av kola nut, teblader, acai bær og kakao anlegget har svært høye nivåer av teobromin. Kakao og kakaosmør er laget av kakao anlegget og brukes som smaksstoffer i mange desserter og søtsaker. Acai bær er en populær kilde til naturlig koffein ofte servert i smoothies. Svart og oolong te har de høyeste teobromin nivåer mellom te.

Gjær

Gjær, spesielt ølgjær, inneholder høye nivåer av puriner. Gjær som brukes til å lage brød inneholde noen nivåer av purin, men det forblir vanligvis i små mengder i det endelige brente produkt. Når de fleste kommersielle øl er gjort ved hjelp av ølgjær, er det meste av gjær filtrert før tapping. Marmite og Vegemite er laget av ølgjær som er igjen fra den øl-prosessen og er høy i puriner.

innmat

De fleste dyre kjøtt inneholder puriner, men innmat er de verste synderne. Kalv sweetbreads har de høyeste nivåene av puriner av alle innmat. Lever, nyrer, hjerte, lunger, hjerne og milt fra griser og kuer er blant innmat som er kjent for å inneholde høye nivåer av purin. Tunge og huden har litt lavere purine innhold enn de fleste andre slakteavfall kjøtt. Noen pølser og spekemat inneholder en blanding av disse innmat og er veldig purin-rik.

Seafoods

Mat fra havet kan inneholde store mengder purine. Sardiner som er pakket i olje har mest purine innhold. Noen ganger er disse filetene er oppløst i sauser og salatdressinger for deres salte smaken. Skalldyr er den neste i purine nivå blant sjømat. Høyere purin innhold blant fersk fisk inkluderer sild, tunfisk, ørret og uer. Skalldyr som reker og kamskjell inneholder puriner, men vanligvis i lavere nivåer enn de fleste andre sjømat.

Tørre bønner og sopp

Moderate nivåer av purine kan bli funnet i noen tørkede bønner og sjampinjong varianter. Tørket sopp av de spiselige boletus slekten kan være svært høy i purine innhold. Tørr hvit, soya og Mungo bønner er de tørre bønne varianter kjent for å inneholde de høyeste purine nivåer mellom råvarer. De samme elementene inneholde mye mindre purine mengde vekt før de er tørket.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com