Stem Cells for Håravfall behandling

July 19

Håravfall er et medisinsk problem som rammer menn, kvinner og barn, både fysisk og psykisk. Behandlinger inkluderer transplantasjoner og aktuelle produkter som Rogaine. I 2003 Horsley og Fuchs identifisert stamceller som kandidat for hårtap behandling. Siden da har mange lag av forskere gjennomført forskning for å bevise effektiviteten og nivå av sikkerhet i forbindelse med stamcelleterapi. Hvis implementert, kan behandlingen forbedre velferden til millioner.

Faktaene

Stamceller har evnen til å transformere inn i nesten hvilken som helst type celle i kroppen. De er også selvgenererende, noe som betyr at de kan lage identiske kopier av seg selv som vil dele inn i mer spesialiserte celler. Prosessen med å bruke stamceller til å re-vokse hår innebærer følgende: i en lab, stamceller blir manipulert inn hårsekkceller. Disse nye celler blir deretter transplantert inn i hodebunnen for å erstatte den skadede celler, genererer hårvekst.

Forskning

I 2003 Horsley og Fuchs fra Harvard Medical School identifisert et protein som regulerer hårsekken stamcelle divisjon. Hvis blokkert, kan det generere hårvekst. I 2004 forskere ved University of Pennsylvania transplantert hårsekken stamceller til voksne mus og funnet ut at det forårsaket mer hår å vokse. I 2009 rapporterte pasienter som bruker ReGenica, en injeksjon som inneholder stamceller og andre vekstfaktorer, økt hårvekst.

fordeler

I motsetning til transplantasjoner og aktuelle behandlinger for hårtap, er stamcelleterapi forbundet med få bivirkninger. Fordi stamceller bekjempe hårtap direkte ved å erstatte den skadede hårsekken, bevise at de mer effektive enn aktuelle behandlinger, som bare midlertidig behandle symptomer. Håravfall vil ikke gjenta seg etter stamcelleterapi som det går av etter kirurgisk transplantasjon og hudtransplantasjon.

Fremtiden

Fordi tidligere forskning har isolert spesielle celler som påvirker hårvekst, kan det åpne for en rekke mulige behandlinger. For eksempel kan friske voksne hodebunnen celler bli transplantert til andre skadede deler av samme hodebunnen. Dette ville gjøre bruk av embryonale stamceller, en stor grad kontroversiell sak, unødvendige. Celler isolert i tidligere forskning kan også generere hudceller, som kan brukes til å behandle brenne ofre etter repopulating hud vev.

betraktninger

Selv om stamcelleterapi vil kunne gi en sikker og effektiv behandling av hårtap, vil det være år før prosessen er godkjent for mennesker og sluppet på markedet. Forskning er fortsatt uklart om muligheten for hudskader og eller tumordannelse som et resultat av stamcelleterapi. Kostnadene vil også bli høyere enn de fleste eksisterende behandlinger.


© 2019 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com