Hvordan er virus oppdaget?

June 7

Hvordan er virus oppdaget?

Introduksjon

Et virus er aa mobilmikroorganisme som bruker strukturene rundt friske celler til å spre en infisere en vert. Ettersom en viruset ikke har de nødvendige cellestrukturer for å formere seg, må det kapre strukturer av andre celler til å reprodusere. Det gjør det ved å injisere sin DNA inn i en vertscelle og ved hjelp av sin cellestruktur å kopiere og spre seg. Enten det vanlig influensa og forkjølelse virus, eller mer kompliserte virus som AIDS og Ebola, kan alle virus oppdages på lignende måter.

symptomer

En av de første måtene at virus kan oppdages gjennom symptomene de forårsaker til sin vert. Leger kan bruke symptomer som hoste, hodepine, smerter, følsomhet og kvalme, for å finne ut hvilke virus en pasient kan lide av. Dessverre, mange virus deler de samme symptomene. Når dette er tilfelle, er ytterligere testing nødvendig.

Spytt

En av de første testene at legene slå til for viral påvisning er spytt testing. Spytt testing innebærer å ta en vattpinne av slim fra nese, hals eller munn, og ved hjelp av spesialiserte laboratorieutstyr for å søke prøven for antistoffer. Antistoffer er spesifikke proteiner som dannes når det organ samvirker med og forsøkte å bekjempe et antigen, eller i dette tilfelle et virus. Siden hvert antistoff er spesifikt for et bestemt virus, kan laboratoriet spesialisten fastslå nøyaktig hvilken viruset infiserer en pasient av antistoffene som er produsert.

Blod

Selv om en spytt test er ganske nøyaktig i å oppdage antistoffer, kan det ta opp til en måned eller mer for antistoffer for å nå høy nok nivå for å bli oppdaget. For raskere virusdeteksjon en blodprøve kan være en spesielt verdifullt verktøy for medisinske teknologer. Blood testing tillater ikke bare for antistoffpåvisning, det er gjør lab fagfolk til å se etter den faktiske genetisk materiale av viruset. Som viruset hijacks friske celler i kroppen, etterlater det bak et spor av dens genetiske materialet (DNA eller RNA). Siden genetisk materiale som er spesifikk for hvert virus, kan legen bruke lab resultater for å lage en spesifikk viral diagnose.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com