Kan du spiser for lite karbohydrater?

April 14
Kan du spiser for lite karbohydrater?

De 2010 "Dietary Guidelines for amerikanerne" anbefaler et kosthold basert på karbohydrater, som skal tilsvare 45 til 65 prosent av kaloriene du spiser hver dag. Denne anbefalingen er godt illustrert ved USDA ChooseMyPlate programmet, som understreker daglig inntak av høy-karbohydrat matvarer, for eksempel grønnsaker, frukt, korn og meieriprodukter. Men du kan være sunn selv om du velger å begrense karbohydrat inntaket ved å begrense sukker og andre high-carb mat grupper.

Karbohydrater i menneskehetens historie

Før korn og stivelsesholdige grønnsaker ble en viktig del av menneskets kosthold, stamfar jegere og samlere levde på svært lite karbohydrater. Mange stammer som fortsatt levde som jegere og samlere i forrige århundre, blant inuittene, Alaska og Grønland Natives og Pampas urfolk levd på høy-fett, høy-protein og lav-karbohydrat dietter uten skadelige effekter på helse eller levetid, ifølge Food & Nutrition Board ved institutt for indremedisin. Ifølge Dr. Richard K. Bernstein, en type 1 diabetiker seg selv og forfatter av boken "Diabetes Solution", "Det er ikke noe slikt som en viktig karbohydrat."

Fiber, vitamin og mineral inntak

Mange frykter at inntak av for lite karbohydrater kan føre til ernæringsmessige mangler. Det er sant at mange av high-carb matvarer, særlig frukt og korn, er rike på fiber, vitamin C og mange andre vitaminer, mineraler og antioksidanter som er viktig for optimal helse. Men alle disse næringsstoffene kan oppnås ved å balansere din low-carb diett med mye nonstarchy grønnsaker. Brokkoli, rosenkål, gulrøtter, rød paprika, løk, tomater og saft er blant de mest kaloririk kilder til næringsstoffer, og de kan hjelpe deg å møte alle dine ernæringsmessige behov.

Energi for hjernen

Mange ernærings talsmann regelmessig inntak av karbohydrater til drivstoff hjernen. Selv om det er sant at hjernen din kan bruke glukose, som er avledet fra fordøyelsen av karbohydrater, som en kilde til energi, kroppen din kan også lage din egen glukose fra protein gjennom neoglucogenesis. Hvis din diett er svært lav i karbohydrater, vil hjernen din begynne å bruke ketoner som en annen energikilde. Ketoner er avledet fra oksidering av fett, enten fra kostholdet ditt eller fra din egen kropp fett butikker, og utgjør en utmerket kilde til drivstoff for hjernen, hjertet, muskler og andre celler i kroppen. Selv om du spiser veldig lite karbohydrater, kan hjernen din fungere skikkelig og kroppen din kan ha all den energien det krever med ketoner.

Totalt Helse

Hvis du spiser svært lite karbohydrater, er det svært sannsynlig at kostholdet vil være høyere i fett i forhold til standard amerikansk diett. Selv om du følger en lav-carb, high-fett diett, kan du være sunn, ifølge Nutrition & Metabolism Society, en uavhengig og ideell helse organisasjon som tilbyr forskning, informasjon og opplæring i bruk av grunnleggende vitenskap til ernæring. Karbohydrat-begrenset diett kan redusere blodtrykket, blodsukkeret og triglyserider, samtidig øke HDL kolesterol nivåer som holder hjertet sunt. I tillegg er en lav-carb, kan høy-fett diett være beskyttende mot hjertesykdommer, diabetes og nevrologiske lidelser så som Alzheimers og Parkinsons sykdommer.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com