Hvilke funksjoner av Amylase, Protease & amp; Lipase fordøyelsesenzymer?

January 26
Hvilke funksjoner av Amylase, Protease & amp; Lipase fordøyelsesenzymer?

Amylase, protease og lipase er proteiner utskilt av organer i mage-tarmkanalen slik at i prosessen med fordøyelsen. Bukspyttkjertelen produserer mesteparten av disse proteinene, mens de kjertler som produserer spytt i munnen skiller også amylase. Fra bukspyttkjertelen, enzymer reise til tolvfingertarmen delen av tynntarmen til å hjelpe i nedbryting av mat.

bukspyttkjertelen

Bukspyttkjertelen er den viktigste kilden til fordøyelsesenzymer. Ifølge Merck Manual, disse enzymene reise fra bukspyttkjertelen til tynntarmen i inaktiv form og blir aktive når de går inn i mage-tarmkanalen. Inflammasjon eller skade på bukspyttkjertelen, også kjent som pankreatitt, frigjør høye nivåer av disse enzymene i blodet. Disse nivåene kan deretter brukes til å diagnostisere pancreatic forhold, og for å overvåke utvinning av bukspyttkjertelen. Vanlige årsaker til pankreatitt omfatter kroniske alkoholisme, gallestein, virus og medisiner.

amylase

Amylase er et protein som bidrar til å bryte ned komplekse karbohydrater til enkle sukkerarter. Dette er nødvendig for kroppen å være i stand til å absorbere sukker og bruke dem for energi. Amylase hjelper også bryte ned stivelse, hovedlageret form av sukker i plantene vi ingest, og gjør det mulig for fordøyelsen. Amylase kan påvises i blodet i små mengder, men høye nivåer av amylase kan hjelpe i diagnostisering og overvåking av pankreatitt, en betennelse i bukspyttkjertelen. Ifølge Lab tester på nettet, kan det amylase nivået være fire til seks ganger høyere enn normalt under akutt pankreatitt.

lipase

Lipase er et annet bukspyttkjertelen enzym. Dens viktigste funksjon er å bidra til å fordøye fett. Fettstoffer består i hovedsak av triglyserider, som ikke kan bli absorbert av tarmen i sin naturlige form. Lipase hjelper i absorpsjon av fett ved å bryte ned triglycerider til fettsyrer, som lett kan absorberes av tarmoverflaten. Lipasenivåer øke også i løpet av pankreatitt. Ifølge laboratorietester Online, lipasenivåer gå opp i løpet av en dag eller to etter utbruddet av akutt pankreatitt og bli opphøyet i fem til syv dager.

protease

Bukspyttkjertelen skiller flere proteaser, inkludert trypsin og chymotrypsin, for å hjelpe til i fordøyelsen av proteiner. Selv om magesekken begynner nedbryting av proteiner med en annen digestive enzym kalt pepsin, mesteparten av prosessen finner sted i tarmen, ved hjelp av proteaser. Proteaser kan auto-fordøye pankreas hvis aktive, slik at de er produsert i en inaktiv form, inntil frigjort i tarmen, hvor de blir aktive.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com