Definer hypertensjon og arteriosklerose

May 26

Hypertensjon er et annet ord for høyt blodtrykk, som bestemmes av styrken av blod presser mot veggene i arteriene som det strømmer gjennom dem. Arteriosklerose, på den annen side, er en progressiv sykdom hvor arterieveggen tykkere og mister sin elastisitet.

Forbindelse mellom de to

Ifølge Mayo Clinic, kan hypertensjon forårsake skade på blodårene dine, som kan øke risikoen for å utvikle åreforkalkning. Begge forhold øker risikoen for å utvikle hjerte- og karsykdommer.

delt Risk

Hvis du har risikofaktorer for en av disse forholdene, er sjansene gode for at du er i faresonen for den andre, også. Noen av de felles risikofaktorer inkluderer: høyt kolesterol, fedme, mangel på fysisk aktivitet, og en familiehistorie med hjertesykdom.

The Diet Connection

Kosthold spiller en faktor i begge forhold. Hvis du spiser mer enn 2300 mg natrium per dag, for eksempel, og har andre risikofaktorer for høyt blodtrykk, kan du være mer sannsynlig å utvikle hypertensjon. Hvis du får mer enn 7 prosent av kaloriene per dag fra mettet fett kilder som rødt kjøtt, kan du være å sette deg selv i fare for åreforkalkning.

Mulige komplikasjoner av begge tilstander

Hypertensjon og arteriosklerose sette deg i større fare for aneurismer, slag, hjertesvikt og hjerteinfarkt.

Behandling for disse forholdene

Endringer i livsstil, for eksempel vekttap og økt aktivitet, kan bidra til å forbedre eller hindre begge forhold. Medisiner, for eksempel Caduet, nå er i stand til å behandle både høyt blodtrykk og høyt kolesterol (den ledende årsak til arteriosklerose) med en pille, i stedet for flere medikamenter.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com