Virkningene av varm luft på kroppen

October 25

Virkningene av varm luft på kroppen


Alle nyter en dag ute i solen eller et komfortabelt oppvarmet miljø. Dessverre, kan overeksponering for varm luft ha negative effekter på kroppen. Problemene kan være så alvorlig at "1500 mennesker i USA dør hvert år av sterk varme," ifølge National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA).

sensoriske effekter

Ifølge den kanadiske Senter for helse og sikkerhet (CCOHS), varm luft ved temperaturer på over 80 grader Fahrenheit vil føre til personlig ubehag, og du kan begynne å føle varmere enn du føler er utholdelig. Disse følelsene av uro kan påvirke hvordan du fungerer. For eksempel, i et arbeidsmiljø, vil bli altfor varmt redusere effektiviteten. Du blir irritabel, ute av stand til å fokusere og utsatt for feil. Selv om dette kan skje i nesten enhver arbeidsplass, er det spesielt problematisk i fabrikker eller andre industrielle miljøer hvor fysisk arbeid er nødvendig.

dehydrering

NOAA forklarer at kroppen trenger for å opprettholde en indre temperatur på 98,6 grader Fahrenheit. I nærvær av varm luft, svetter kroppen. Ideelt sett fordampning av svette kjøler en person ned. Men hvis det er gjennomgående varmt eller fuktig, fordampning ikke forekomme, og kroppen fortsetter å produsere svette i et forsøk på å kjøle seg ned. Hvis vannet ikke er regelmessig forbrukes, vil kroppen bli dehydrert. Dehydrering kan være livstruende.

Heteslag og heteslag

Ettersom kroppen blir utsatt for varm luft over lange tidsperioder, varme kramper, heteslag eller heteslag kan forekomme. Alder kan være en avgjørende faktor på hvilke av de tre forekomme. For eksempel kan en 17-åring oppleve varme kramper, mens en 60-åring kan ha heteslag fra samme mengde eksponering. Muskelsmerter er den viktigste indikatoren for varme kramper. Heteslag er en mer alvorlig form. Symptomer inkluderer svakhet, sterk svetting, blek hud, ujevn puls, besvimelse og kvalme. Heteslag er den verste av alle tre. Kroppstemperaturen kan nå 106 grader Fahrenheit. Personen hjerte slår tungt og hennes hud tørker. Dette kan være dødelig hvis den ikke behandles.

Førstehjelp

Tatt i betraktning effekten av varm luft, er det viktig å vite hva du skal gjøre i en nødssituasjon. For varme kramper, press og massasje på ømme muskler. I tillegg gir offeret med små mengder vann, med mindre han føler kvalm. For heteslag, få ham ut av solen. Be ham legge seg ned og løsne klærne. Trykk kjølige, våte kluter på kroppen hans. Gi ham små mengder vann. Hvis personen er kvalm eller konstant oppkast, få medisinsk hjelp. Heteslag er en krise, så ringe etter hjelp umiddelbart. Imens flytte offeret til et kjøligere område og bade eller svamp ham med kaldt vann. Ta av seg klærne, men ikke gi ham noen væsker. Vent til ambulansepersonell å ankomme.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com