Hva gjør Lice se ut?

July 24

Hva gjør Lice se ut?


Lus ikke diskriminerer på grunnlag av hårlengde, farge eller alder. De vil gjerne hoppe fra ett menneske vert til den neste. Det finnes millioner av tilfeller av lus hvert år. Når vi tenker på lus, vi vanligvis tenker på hodelus. Faktum er at mennesker kan være vert for tre ulike typer lus: hodelus, kroppen lus, og kjønnshår lus. Husdyr og dyr ikke spille en rolle i overføring av lus. Lus er parasittiske insekter som lever av menneskeblod.

Identifikasjon

Hodelus (Pediculus humanus capitis) er vingeløse insekter som er knapt synlig. De er grå-hvitt i farge og omtrent 2-3 mm i lengde. De kan forveksles med flass. Hver hunnlus lever i en måned og vil produsere 7-10 egg (nits). Det er vanskelig å fjerne hodelus, fordi de er festet med en vanntett klebrig substans. Disse nits kan bli funnet på hodet, øyevipper og bryn. De er ofte funnet i førskolen og elementær barn. Kjønnshår lus, kjent som Phthirus pubis, er små seksbente skapninger som ser ut som krabber. Disse lus er hvite til brun i fargen og har en oval form. Hvis de har vært fôring, de slår mørk rød .. Mens de er vanligvis funnet i kjønnshår, kan de også bli funnet i armhulen hår, ansiktshår, og øyevipper. Body lus (Pediculus humanus corporis) ligner hodelus, men er mye større enn de andre typene. De kan leve hvor som helst på kroppen. En hunnlus kan legge ca 300 egg eller flere i hennes levetid. Mens hodelus lever i hodebunnen, kroppen lice fôr og deretter Nestlé i klær sømmer.

effekter

I det øyeblikket at lus bestemmer seg for å gjøre deg sitt nye hjem, vil du vite. Hodelus vil føle deg som en kilende følelse langs scalp.You kan også føle at det er noe som beveger seg rundt i håret. Som leder lus biter hodebunnen, er det kløe. Dette er en allergisk reaksjon på spyttet. Hodelus er svært aktive om natten, og det vil være vanskelig å sove. Sår kan utvikle hvis du er konstant skrape hodet. Bakterier kan spre seg fra fingrene til hodebunnen forårsaker en infeksjon. I noen tilfeller kan man ha kjønnshår lus uten noen symptomer. De fleste klager over intens kløe som blir verre om natten. Biter av kjønnshår lus kan resultere i blå-grå merker på innsiden av lårene og kjønnshår området. Symptomer på kroppen lus er konstant og intens kløe. Du kan utvikle et utslett som ser ut som små renner. Kløe er mest intense rundt midjen, lyske og lår. Hvis du har hatt kroppen lus i lang tid, kan infeksjonen mørkere og tykkere hud.

typer

Lus trenger varme og fuktighet for å ruge. Stadier av hodelus er nit, nymfe og voksen lus. Skall er omtrent like stor som et knappenålshode og luke i 7-10 dager. Når de klekkes de blir gjennomsiktig. En nit bruker luft at det svelger og støter gjennom endetarmen for å skape en luftboble. Dette luftboble tvinger nit ut av etuiet. En nit som har klekket kalles en nymfe. Det ligner i utseende til en voksen lus, men mye mindre. En nymfe må mate ut av menneskelig blod innen 40 minutter hvis den skal overleve. Innen 7-12 dager, vil nymfen molt ca 3 ganger før det blir en voksen. Lus lever opp til 30 dager.

Forebygging / løsning

Det finnes en rekke pediculicidal sjampo, aerosoler, og skyller som kan behandle hodelus. Det kan ta 2 søknader før alle nits er ødelagt. Når du har brukt behandlingen, bruk en fintannet kam eller en lusekam. Se etter lus når håret er vått. Gjør små deler av håret og kammen mot hodebunnen. Gjenta gre metode hver 2 til 3 dager for 2 uker. Hodelus kan leve opptil 48 timer uten en vert, så det er nødvendig å desinfisere alle personlige eiendeler som kom i kontakt med infisert hodebunnen. Vask og tørk på de hotteste syklus for å hindre reinfestation. Bløt alle børster og kammer i 15 minutter i varmt vann. Ethvert element som ikke kan vaskes bør settes i en lufttett plastpose i to uker. Alle medlemmer av husstanden som er infisert bør behandles samtidig. Kjønnshår lus er ikke drept med bare såpe og vann. Det er nødvendig å bruke et produkt som inneholder pyretrin (1%) eller Pymethrin (1%) for å kvitte seg med skam lus. Sengetøy og klær må vaskes og tørkes på de hotteste syklus. Søke øyevipper og bryn for lus eller luseegg. Gjelde vaselin til området 2 ganger daglig i minst en uke. Det er vanligvis ikke nødvendig å søke behandling for kroppen lus fordi de lever hovedsakelig på klær. En infisert person bør ta en dusj og få en ny endring av klær. Det anbefales at slitte klær, sengetøy eller håndklær bør vaskes grundig eller kastes. Lus og luseegg vil bli drept når vaskes i varmt vann på minst 140 grader F. Når vasket og tørt på høyeste varme syklusen i en halv time. Ta en over-the-counter antihistamin for å lindre kløe.

Advarsel

Hodelus overføres gjennom direkte kontakt. Måter overføring omfatte deler puter, kammer, børster og caps. Kjønnshår lus overføres ved seksuell kontakt med en infisert person. Risikoen for å få kjønnshår lus øker hvis du har flere sex-partnere, eller hvis du deler klær eller sengetøy med noen som er infisert. Barn kan få kjønnshår lus etter å ha nonsexual kontakt med sine foreldre. Body lus kan hjemsøke klær, håndklær og sengetøy og kan være uten en menneskelig vert for opptil en måned. Body lus kan hjemsøke raskt hvis personen bor i overfylt miljø, eller der det er dårlig personlig hygiene. Body lus kan hjemsøke alle, men er vanlig i de hjemløse som ikke klarer å ha god hygiene.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com