Hva er funksjonen til magen?

June 11

Hva er funksjonen til magen?


Magen er et hult organ sammensatt av flere sterk muskel lag. Den er plassert under brystkassen og forbundet ved hver åpning til spiserøret og tynntarmen, respektivt. Mage butikker, blander og fordøyer maten vi spiser og handlinger for å beskytte oss mot smittsomme organismer vi har inge.

Funksjon

Etter at maten blir tygget og fuktet i munnen, passerer det gjennom spiserøret til magen. Dette er det andre trinnet i fordøyelsen av alt du spiser. Mat er blandet med magesyre og enzymer for å bryte ned maten i mindre biter. Denne kombinasjonen av mat og mage "juice" kalles chyme. Magen lagrer også mat midlertidig, frigjør kymus i små mengder inn i tynntarmen, hvor det blir videre brutt ned til næringsstoffer til å bli absorbert inn i kroppen.

Betydning

I tillegg til å bryte ned maten, magesyre og enzymer også bidra til å drepe bakterier eller andre smittsomme organismer som du kanskje har spist. Magen er beskyttet mot korrosive magesyre av et lag av slim langs sine vegger. Denne slimlaget beskytter også andre indre organer fra magesyre. Når slimet fôr er skadet, kan magesyre brenne gjennom slimhinnen i magen og skade andre organer i kroppen.

betraktninger

Flertallet av magesår er forårsaket av en bakterie som heter Helicobacter pylori, eller H. pylori. Symptomer på magesår omfatte en brennende følelse i magen, følelse av "sult" eller verkende noen timer etter å ha spist eller i løpet av natten, eller mørk, svart-farget avføring. Antacida og medisiner som blokkerer magesyre produksjon er ikke tilstrekkelig behandling for magesår forårsaket av H. pylori. Disse behandlingene hindre magesyre fra skade slimhinnen i magesekken, men du trenger antibiotika for å drepe H. pylori. Hvis du har symptomer på magesår, snakk med legen din og sørg for at du blir testet for tilstedeværelse av H. pylori.

Advarsel

Magekreft er ganske sjelden og vanligvis påvirker mennesker over en alder av 70. Risikofaktorer inkluderer røyking, en familiehistorie med magekreft, en diett høy i fet, røkt eller saltet mat, og en historie med magesår. Dessverre, ikke magekreft ikke viser klare symptomer. Du kan oppleve kvalme, følelse av fylde eller oppblåsthet eller mageubehag --- som alle kan også være symptomer på magesår eller fordøyelsesbesvær. Hvis du er bekymret, snakk med legen din om dine risikofaktorer for magekreft og om du trenger å bli testet.

Forebygging / løsning

Spis en diett lav på fett og høy i frisk frukt og grønnsaker og helkorn å støtte magen og fordøyelsen helse. Unngå alkohol, som kan irritere mageslimhinnen og forårsake betennelse, eller gastritt. Lakris tabletter kan bidra til å berolige og beskytte slimhinnene slimhinnen i magen. Tygg 1 eller 2 tabletter som inneholder 380 mg av lakris når du opplever ubehag i magen. Glycyrrhizinic syre er en komponent i lakris som kan øke blodtrykket, så sørg for å bare bruke kosttilskudd som er merket som "deglycyrrizinated lakris." Ikke ta noen urte eller over-the-counter rettsmidler uten først å diskutere dem med legen din.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com