Hva er fordelene med linfrø olje piller?

February 13
Hva er fordelene med linfrø olje piller?

Selv om du kanskje tenker på alle fettstoffer som usunn, forbruker visse typer som kalles omega-3 og omega-6-fettsyrer kan bidra til å redusere risikoen for enkelte kroniske sykdommer. Olje utvunnet fra frø av lin anlegget (Linum usitatissimum) er rik på disse typer fett og har blitt anbefalt av utøvere av tradisjonell medisin i århundrer. Moderne forskning tyder på at kosttilskudd som inneholder linfrøolje kunne gi en betydelig nytte for din helse og velvære.

Bedre Cardiovascular Health

Omega-3 og omega-6 fettsyrer kalles essensielle fettsyrer fordi du trenger for å få dem fra maten. En av omega-3 fettsyrer i linfrøolje, kalt alfa-linolensyre, eller ALA, kan være spesielt nyttig for å redusere risikoen for høyt kolesterol og hjertesykdom, ifølge eksperter ved University of Maryland Medical Center, som rapporterer at ALA kan minske sannsynligheten for blodpropp, lavere blodtrykk og redusere risikoen for potensielt farlige hjertearytmier. Forskning støtter disse mulige fordelene inkluderer en studie publisert i utgaven av "European Journal of Clinical Nutrition" som fant at ALA fra linfrøolje senket blodtrykket betydelig hos menn med høyt kolesterol, sammenlignet med en kontrollgruppe på lignende temaer oktober 2007.

Cancer Prevention

Tar linfrø olje piller kan også bidra til å redusere risikoen for enkelte typer kreft, ifølge forskning oppsummeres ved Memorial Sloan-Kettering Cancer Center. Flere laboratorium undersøkelser tyder på at ALA i linfrøolje kan hindre vekst av kreftceller. For eksempel, en studie publisert i 2005 i "Ernæring og kreft" fant at forsøksdyr eksponert for kreftfremkallende kjemikalier som ble matet linfrøolje var 50 prosent mindre sannsynlighet for å utvikle tykktarmskreft, og når de gjorde, hadde signifikant færre svulster enn en annen gruppe matet maisolje. En annen studie publisert i oktober 2010 utgaven av "Molecular Nutrition and Food Research" fant at linfrøolje undertrykte veksten av brystkreft hos forsøksdyr. Selv lovende, disse resultatene er foreløpige, men fortsatt trenger bekreftelse i studier med mennesker.

mindre Betennelse

Komponenter av linfrøolje kan også hjelpe undertrykke betennelse forbundet med noen kroniske lidelser, ifølge flere forskningsstudier som undersøkte egenskapene til oljen i laboratoriet. Disse inkluderer en studie publisert i februar 2013 utgaven av "ISRN Betennelse" der forskere funnet ut at olje blokkerer flere trinn i den inflammatoriske prosessen. Flere kliniske studier tyder på at oljen kan også bidra til å redusere betennelse i mennesker. For eksempel i en studie publisert i 2007 i "Arquivos Brasileiros de Oftalmologia," forskerne fant at pasienter med en autoimmun sykdom som heter Sjøgrens syndrom som tok linfrøolje hadde mindre provoserende øyeproblemer enn en kontrollgruppe, mens en annen studie i desember 2012 utgaven av "Nutrition Research" fant at pasienter med nyresykdom som tok oljen hadde lavere blodverdier av en inflammatorisk komponent som kalles C-reaktivt protein enn kontrollene.

supplement bruk

Linfrøolje er tilgjengelig fra helsekostbutikker, vanligvis i softgel piller. Velg kosttilskudd sertifiserte fritt for forurensninger, for eksempel tungmetaller, og lagre dem under nedkjøling og beskyttet mot lys og ekstrem varme. Selv generelt ansett som trygt, linfrø olje piller kan forårsake en allergisk reaksjon hos noen mennesker, og kan bremse opptaket av enkelte medisiner eller næringsstoffer. De kan også samhandle med noen medisiner, inkludert blod-tynner, diabetes medisiner og medikamenter som senker kolesterol. Snakk med legen din før du legger linfrø olje til diett, for å finne ut om det kan være nyttig for deg.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com