Red Pinpoint støt på huden

June 22
Red Pinpoint støt på huden

Den plutselige tilsynekomsten av røde nålespiss humper på overflaten av huden kan være alarmerende og urovekkende. De kan dukke opp hvor som helst på kroppen, inkludert ansikt, mage, ben, føtter og bryst. Disse humper kan være et symptom på en alvorlig medisinsk tilstand, så det er viktig å forstå hvorfor de oppstår og hvordan de blir behandlet.

symptomer

Ifølge AskDrSears nettsiden, kan røde nålespiss hud humper ligne prikker igjen av en tynn rødt blekk pin. Disse stedene er flatt mot huden og kan også slå lilla eller brunaktig i fargen. Det humper kan spres langt fra hverandre eller gruppert sammen som et utslett. Ofte disse små humper ikke mister sin farge hvis du trykker på dem.

årsaker

Den MedlinePlus nettside forklarer at små, røde nålespiss støt på huden er vanligvis årsaken til blødning under huden. Når prikkene er små, er tilstanden kalles petekkier. Hvis venstre ubehandlet, kan støt få større og forvandle seg til en tilstand som kalles purpura. Blødning under huden kan være forårsaket av fysiske skader, aldring, en virusinfeksjon, allergisk reaksjon eller som en bivirkning av medisiner som aspirin eller steroider.

Behandling og forebygging

Oppsøk lege for å fastslå den eksakte årsaken til blødning under huden og røde nålespiss støt, fordi behandling avhenger av den eksakte årsaken. Det finnes måter å hindre støt fra å vises i første omgang. Beskytt huden din fra potensielle skrubbsår, kutt, støt og andre typer traumer. Hvis humper er et stoff reaksjon, spør legen din om å bytte medisiner.

Tips

Den Foreldre nettstedet bemerker at røde nålespiss støt på huden som følge av petekkier vil vanligvis forsvinne av seg selv. Men for å hindre støt fra repeterte eller for å unngå andre helse-relaterte komplikasjoner, bestemme og behandle alle underliggende årsaker. Selv red fint humper kan utvikle hvor som helst på kroppen, de vanligvis oppstår på steder hvor blodet setter store mengder av press på venene, som for eksempel ben og føtter.

advarsler

Oppsøke lege umiddelbart hvis røde nålespiss støt på huden er under brystkassen og er ledsaget av uforklarlige blåmerker eller brå blødning. Disse kan være tegn på alvorlige medisinske tilstander som meningokokksykdom, noe som kan føre til en bakteriell infeksjon i skallen og hjernen, eller en blod-clotting lidelse som idiopatisk trombocytopeni purpura.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com