Hva er de negative effektene av sniffing?

April 6
Hva er de negative effektene av sniffing?

Mange felles husholdning og industrielle produkter - lim, maling, gass brensel og aerosoler driv - er utsatt for overgrep. The National Institute on Drug Abuse sier at 100 til 200 amerikanere bukke årlig til fritids innånding av kjemikalier. Bortsett fra plutselig død, kan inhalerte kjemikalier forårsake alvorlige medisinske konsekvenser som påvirker alle organsystemer.

Brain Effekter

Inhalerte stoffer nå hjernen raskt, produsere en umiddelbar høy. Brukeren vises beruset og desorientert, ofte opplever hallusinasjoner eller vrangforestillinger. Over tid sniffe skade beskyttende belegg rundt nervefibre, ødelegge hjerneceller. En studie publisert i 2009 i "American Journal of neuroradiologi" rapporterer at misbruk av løsemidler som inneholder toluen reduserer grå materie volum i hjernen. Mindre hjernemasse svekker læring, hukommelse og evne til å fokusere og forstyrrer visuell prosessering og oppfatning av plass. I tillegg er den nedsatte blodstrøm til den prefrontale cortex område av hjernen som resulterer i adferdsforstyrrelser. Dette er grunnen til inhalant overgripere ofte viser dårlig dømmekraft, alvorlige humørsvingninger og voldelig atferd. Fortsatt bruk fører til depresjon og mer alvorlige kognitive problemer, alt fra mild til alvorlig demens.

kardiovaskulære effekter

Hydrokarboner og andre sniffebevisst tykke midten laget av hjertemuskelen - hjertemuskelen - for hormonet adrenalin. Som et resultat, er elektriske impulser i hjertet blokkert, noe som øker risikoen for en dødelig arytmi. Dette kalles plutselig sniffing død, og det er den ledende dødsårsaken med sniffe overgrep, ifølge tidsskriftet "Pediatrics." Plutselig sniffing døden kan inntreffe under innledende eksperimentering eller med langvarig bruk; Ifølge Academy of Pediatrics, 22 prosent av plutselige sniffing dødsfall er med førstegangsbrukere. Døden kan inntreffe mens inhalasjon eller innen et par timer.

Luftveis Effects

Vanlige effekter av sniffe på luftveiene er irritasjon av slimhinnene og hoste med oppspytt, tungpustethet og rennende nese. Noen brukere opplever brystsmerter, kortpustethet, rask pust og en intoleranse overfor øvelse. En mer alvorlig helse konsekvens er lungeskade på grunn av inhalering maling pigmenter. Kvelning er en dødelig komplikasjon som opptrer når en høy konsentrasjon av giftige damper erstatter oksygen i lungene. Vanligvis vil misbrukere bruke en plastpose over hodet eller munn som en måte å konsentrere kjemiske røyk, noe som utgjør kvelning risiko. Det er også en risiko for død som følge av aspirasjon hvis brukeren brekker under et redusert nivå av bevissthet - en meget reell mulighet.

Andre helseeffekter

Inhaleringsmidler metaboliseres i leveren, underkaste kronisk misbruk til en økt fare for levercirrhose, toksisk hepatitt og nyreskader, sier "Pediatrics". Blyforgiftning kan oppstå fra inhaling blyholdig bensin, og noen kjemikalier inaktivere vitamin B12, forårsaker anemi, lavt antall hvite blodlegemer, leukemi risiko og nerve og ryggmarg skade. På grunn av den flyktige natur kjemikalier innånding, kan forbrenning føre til alvorlige brannskader. Mens under påvirkning av sniffestoffer, brukerne er mindre hemmet og våken, noe som øker risikoen for bilulykker og andre skader, inkludert drukning, fall eller hypotermi.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com