Behandlinger for ankel Over-Pronasjon

October 6

Pronasjon refererer til prosessen som oppstår når føttene treffer bakken når vi går eller kjører. Normalt våre føtter traff bakken på en bestemt måte. Først berører hælen bakken. Vår kroppsvekt skift deretter mot midten av foten og bue av foten flater litt. Pronasjon er det medisinske navnet gitt til utflating prosessen. Hvis buen ikke flate eller flater for mye, pronasjon problemer oppstår. Dette kan føre til smerter og andre problemer i føtter og ankler, også i enkelte tilfeller en bøyning av ankelen mot senterlinjen.

Pronasjon og ankel problemer

En tilstand som kalles over-pronasjon oppstår når buen på foten flater innover for mye mens du går. Denne over-pronasjon kan være forårsaket av genetikk, skader, feil gangart når du går eller løper, overanstrengelse eller iført feil sko. Dette over-pronasjon kan føre til anklene bøyes litt innover mens du går. Dette kan føre til ankelen smerte. Selv om det effekter og skaper symptomer i ankelen, er problemet med foten den underliggende årsaken.

Flat Feet og ankel problemer

En tilstand som kalles "flat fot" er ofte en årsak til disse ankelproblemer. Flate føtter er en vanlig tilstand hos barn som er bare begynnelsen for å gå; imidlertid, hvis buen ikke i tilstrekkelig grad utvikle seg som barn vokser, en tilstand som kalles flat fot utvikler seg. Foten ikke pronere riktig, og ankelen problemer blir vedvarende eller forverret. Voksen flat fot, hvis venstre ubehandlet, kan gi opphav til en tilstand som kalles tibialis posterior senebetennelse, noe som resulterer i vedvarende smerter i foten, hælen og noen ganger ankelen.

Diagnose

Pronasjon problemer er diagnostisert av en lege som observerer føttene mens du går. En lege kan også undersøke skoene for tegn på unormal slitasje som tyder på en pronasjon problem. Undersøke ankelen kan eller ikke kan være nødvendig, avhengig av om flat fot er faktisk påvirket ankler eller om pronasjon problemer er bare forårsaker smerter i ankelen som et symptom på problemene med foten.

Behandling

Den vanligste behandlingen for ankelen over-pronasjon er bruk av orthotics å rette opp feil buen på foten. Fysioterapi kan også anbefales, og NSAIDs (ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler, inkludert noen vanlige smerte mordere) kan være foreskrevet for å håndtere ankel smerter at resultatene fra pronasjon problemer. Taping eller en spenne av foten eller ankelen kan også anbefales. I sjeldne tilfeller kan en kirurgisk operasjon må utføres for å justere formen på midfoot bein å korrigere flat fot eller for å korrigere revet eller ødelagt sener i foten som følge av den flate fot eller over pronasjon.

Forebygging

Dessverre kan de fleste ankel over-pronasjon ikke forebygges fordi den underliggende årsaken til tilstanden - feilaktig gangart - kan ikke forebygges. Men iført orthotics i dine sko for å korrigere pronasjon problemet kan løse ankel smerter og hindre ankelen bein fra å bli skadet.


© 2019 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com