Tegn og symptomer på en urinveisinfeksjon i en mann

June 10

Tegn og symptomer på en urinveisinfeksjon i en mann


Urinveisinfeksjoner (også kalt blæren infeksjoner eller UVI) er vanlige tilstander, særlig blant eldre, spedbarn og gravide kvinner. Faktisk, kvinner er mye mer sannsynlig at kontrakten en urinveisinfeksjon enn menn er. Likevel, menn gjør kontrakt disse smertefulle, men vanligvis ufarlige infeksjoner. Behandlingen er relativt enkel, men det må begynne med å gjenkjenne de vanligste symptomer på en urinveisinfeksjon hos en mann.

Menn og UVI

Noen tror urinveisinfeksjoner skje bare for kvinner. Mens kvinner er mer sannsynlig at kontrakten en urinveisinfeksjon, menn får dem også. Urinveisinfeksjoner er forårsaket når bakterier som normalt finnes på huden eller i avføringen spres inn i urinrøret, den åpning som urin forlater kroppen. Menn har mye lengre urethras enn kvinner gjør, noe som gir dem en viss grad av beskyttelse mot UVI. En lengre urinrør gjør det vanskeligere for smitte til å reise opp til resten av urinveiene. De fleste menn som kontrakten UVI er over 50 og har andre prostataproblemer som forårsaker infeksjonen.

dysuri

For mange menn, de første tegn på en urinveisinfeksjon er smertefull vannlating. Dette kalles dysuri og det kan manifestere seg som en smertefull brennende. Det er forårsaket av bakterier i urinrøret. Som bakterier vokse og formere seg, de fester seg til slimhinnen i urinrøret, forårsaker irritasjon. Når urinen forsøker å passere gjennom urinrøret, fører det til en brennende følelse.

Nedre Body Pain

Urinveis smerte er ikke begrenset til urinrøret. Du kan også oppleve brenning eller kramper i bekkenet eller korsryggen. Som bakterier gjør sin vei opp urinveiene, de kan irritere andre deler, som blære eller nyrer. Som regel har ytterligere infeksjonen reiste, jo mer alvorlig det har blitt. Men dette er sjelden hos menn fordi deres relativt lange urethras gjøre det vanskeligere for bakterier å reise til andre deler av urinveiene.

Økt eller redusert vannlating

En annen vanlig tegn er en plutselig endring i måten du tisser. Du kan finne deg selv urinering oftere som kroppen din prøver å skylle sin urinveiene av de invasive bakterier. Til tider kan du være sikker på at blæren er full, men svært lite urin kommer ut. Dette kan være forårsaket av blokkeringer i urinveiene, for eksempel nyre eller blære steiner.

uvanlig Urin

Urin er urinveiene viktigste biprodukt og det kan holde viktige ledetråder til hva som skjer i den. Hvis du oppdager plutselige endringer i måten urinen ser eller lukter, kan det være et tegn på en urinveisinfeksjon. Hvis urinen begynner å lukte uvanlig dårlig, er det et tegn på infeksjon. Et annet symptom er urin som er mørkere enn normalt. Urinen kan også være blodig eller skyet.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com