Hvilke funksjoner av fordøyelses Proteiner?

October 29

Fordøyelses proteiner er også kalt fordøyelsesenzymer. Disse enzymene er kjemikalier som bryter ned fett, proteiner og karbohydrater i sine enkeltdeler. Kroppen bruker disse enzymene i løpet av fordøyelsesprosessen - fra det øyeblikk mat kommer inn i munnen, inntil den passerer gjennom tarmkanalen. Det er syv store enzymer, og hver av dem tjener en forskjellig funksjon.

Spytt Amylase, bukspyttkjertelen Amylase og maltasemangel

Den amylase og maltase enzymer bryter ned stivelse. Prosessen starter i munnen med spytt amylase, og fortsetter i tarmen. Når maten flyttes til tarmen, bukspyttkjertelen utgivelser bukspyttkjertelen amylase og reduserer stivelse til en enkel sukker som kalles maltose. Fordøyelses celler i tarmen og slipp enzymet maltase, som bryter ned maltose til glukose.

Pepsin, Trypsin og peptidaser

Pepsin, trypsin og peptidase enzymer bryter ned proteiner. Prosessen starter i magen, som frigjør pepsin i nærvær av protein. Som maten beveger seg inn i tarmen, bukspyttkjertelen utgivelser trypsin. Pepsin og trypsin arbeide sammen for å bryte ned proteinene til peptider. Tarmcellene og slipp-peptidase for å bryte peptidene ned til aminosyrer.

Bile og Lipase

Lipase bryter ned fett. Denne prosessen skjer helt i tarmkanalen. Som maten beveger seg inn i tarmen, slipper galleblæren en såpelignende stoff som kalles galle. Selv ikke et enzym, er galle en viktig del av fordøyelsesprosessen fordi det gjør det mulig for enzymer for å gjøre jobben sin. Når gallen har gjort jobben sin, frigjør bukspyttkjertelen lipase i tarmen og bryter fett ned til fettsyrer.


© 2019 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com