Hva er meningen med Raja Yoga?

February 27
Hva er meningen med Raja Yoga?

Raja yoga er en av de mest esoteriske former for yoga praktiseres av færrest tilhengere av hinduismen. Den konsentrerer seg tungt på å trene sinnet, forbinder med livskraften og uttak i de høyeste tilstander av åndelig liv. Raja yoga er forskrifter er opptatt av moralsk, fysisk og mental disiplin, undervist i et sett av åtte etapper. Tilhengere oppmerksom på at det er både risiko og avkastning til å praktisere Raja yoga.

Raja Yoga

Raja yoga er en av de fire Yogaer hinduisme, sammen med jnana, bhakti og karma. Alle former for yoga har et mål om frigjøring fra verdslig fysiske verden, som er å oppnå «moksha». Ordet "raja" kommer fra sanskrit ordet for kongelig eller konge, og ordet "yoga" fra ordet for union. Hoved opptatthet av Raja yoga er kultivering av sinnet. Scholars beskrive det som ganske innadvendt, og en yoga form som bruker sinnet som et instrument for forskning. En av de mest bemerkelsesverdige lærere, Vivekananda, differensiert Raja yoga fra mange religiøse praksis som er basert på tro, tyder på at du kan bruke ditt eget sinn som en mer vitenskapelig metode for å forstå universet og svar på livets spørsmål.

åtte Stages

Det er åtte komponenter til å praktisere Raja yoga. En moralsk kode, eller et sett med dos and don'ts omfatter de to første. Det første er et sett med fem yamas, eller ting å avstå fra: skade, løgn, tyveri, sensualitet og grådighet. Den andre er et sett med fem niyamas eller ting å observere: mental og fysisk renhet, tilfredshet, selvkontroll, studiousness og hengivenhet. De tre neste komponentene er om fysisk disiplin. Asana innebærer fysiske stillinger for å opprettholde under meditasjon. Pranayama innebærer pusten kontroll og hjerteslag å roe ditt sinn og direkte energi. Pratyahara er en praksis med å trekke seg fra fysiske sansene, noe som gjør sinnet mer innadvendt.

Mental Disiplin og Meditasjon

De tre siste komponentene er i ferd med mental disiplin. Dharana handler om konsentrasjon og involverer fikse oppmerksomhet på en ting til utelukkelse av alt annet. Dhyana er et nivå av mestring av total konsentrasjon og dyp meditasjon. Samadhi, det høyeste nivået, er total absorpsjon. Det er å oppnå den høyeste lykke av opplysning og forene selvet og Brahman, den hellige kraft som er kilden og opprettholder universet.

Mental disiplin og meditasjon er hva skiller Raja yoga fra andre former for yoga. Praksisen bruker meditasjon for å unngå og skille deg fra psykiske besettelser og falske mentale tilstander. Raja yoga er betinget på forestillingen om at tanker, følelser, oppfatninger og minner, sammen med eksterne ting, forvrenge sanne Selv. Øve raja bidrar til å oppløse disse barrierene for å bli din sanne Selv, forbinder med og kontrollere livskraften og heve mot uendelig og evig Selv.

Risiko og avkastning

Raja yoga overfører noen uvanlige fordeler når den skal praktiseres, delvis på grunn av forbindelsen du gjør med Brahman, ifølge Vivekananda. Disse inkluderer psykiske krefter, lese andres tanker, kontroll av naturkreftene, bli "nesten allvitende," levende uten å puste, makt til å sveve og kontroll av andre organer. En rapport fra Oriental Filosofi Lander University inkluderer advarsler av utøvere som når du misbruker Raja Yoga praksis, "det kan skape et helvete forbi menneskelig forestillingsevne." For tidlig oppvåkning av latente krefter kan føre til mental ustabilitet, sier rapporten.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com