Fakta om arsen nivåer i vann

June 20

Fakta om arsen nivåer i vann


Uregulerte konsentrasjoner av arsen i vann svekke menneskers helse, men opprettholde lave nivåer av arsen i vann expends store mengder kapital, tid og arbeidskraft. I utviklede land som USA, vann som er forurenset med betydelige mengder arsen er nesten ikke-eksisterende. US Environmental Protection Agency styrer tillatte mengden av arsen i vann, rutinemessig mandat testing og fjerning av elementet. På den annen side, underutviklede land som finnes i Asia, Sør-Amerika og Afrika har problemer med å holde sine vannforsyning fra forurensning av giftige konsentrasjoner av arsen. Disse landene generelt ikke kan finansiere vannrensetiltak, slik at deres folk ikke har annet valg enn å bruke forurensede elver og underjordiske brønner hentet av forurenset grunnvann.

Kilder til Arsen

Arsen er tilstede i spormengder i hele naturen, i luft, jord, vann og likene av organismer. Enkelte industrinæringer som plantevernmiddel produksjon krever også tilstedeværelsen av arsen. Naturfenomener som vulkaner og branner gir også betydelige kilder av arsen. Noen av disse kildene kan føre til arsen utvasking inn i vannforsyningen, spesielt pooling i grunnvannskilder.

Regulering

EPA regulerer arsen nivåer i vann. I 1975, EPA setter arsen standarden på 50 ppb, noe som betegner en grense på 50 deler arsen pr milliard deler vann. På grunn av en rekke studier detaljering de negative helseeffekter som stammer fra forbruk av arsen, National Academy of Sciences utstedt en rapport i 1999 varsel om at den eksisterende standarden var fortsatt for giftig for mennesker. Som en konsekvens av denne anbefalingen, EPA senket grensen i 2001 til bare 10 ppb.

Gjenkjenning

Lokale myndigheter systematisk teste nivåer av arsen i drikkevann og andre vannkilder, men teknikkene ligger innenfor dyre laboratorier og kompliserte metoder som atomabsorpsjonspektrometri. Flere rimelige kits eksisterer for kjøp av forbrukeren bør du føler behov for å bestemme arsen nivåer i vannkilder på din eiendom. Pakkene bruke teststrimler til å gjenkjenne en kjemisk reaksjon som identifiserer mengden av arsen i vannprøver i løpet av en halv time.

helse~~POS=TRUNC

Inntak av arsen, selv ved lave nivåer, har skadelige virkninger på menneskekroppen. Arsen er et kjent karsinogen, et kreftfremkallende middel. I 1968, WP Tseng studert landsbyer i Taiwan, Kina, viser en sammenheng mellom økt forekomst av hudkreft i landsbyboerne og konsentrasjoner av arsen i drikkevannet. En 1998 studie ledet av C. Hopenhayn rike bemerkes at forbruket av arsen-forurenset drikkevann direkte samsvarer med økte tilfeller av interne kreftformer, slik som de av nyrer, lever, lunger og mage.

Arsen forårsaker også ikke-cancerøse tilstander, hovedsakelig relatert hud. De som utsettes for arsen utviklet pigmentering problemer der viss lyse eller mørke flekker dukket opp på huden. Keratosis, en medisinsk tilstand der huden toughens og utvikler seg til fremspring, dukket opp på hender og føtter av lider. Tseng også funnet en høy forekomst av Blackfoot sykdom, eller perifer vaskulær sykdom, blant taiwanske landsbyboerne. Blackfoot sykdom fører til at vevet i hender og føtter til å dø, forlater svertet stubber. Arsen kan føre til diabetes, høyt blodtrykk, hjertesykdom, leverfeil og lungedysfunksjon.

Behandling

Behandlingen av offentlig vannforsyning forurenset med arsen benytter en av flere dyre og svært tekniske prosesser. Ved kjemisk utfelling, visse stoffer som er tilsatt til vannet kombineres med arsen, hvilket ga krystaller som er lett å fjerne. Adsorpsjon tillater arsen til å binde seg til overflaten av en klebrig, aluminiumholdig stoff som kalles alumina. Ionebytting fjerner arsen fra vann ved hjelp av et kjemisk med en negativ ladning for å tiltrekke seg positivt ladde partikler arsen. Til slutt, omvendt osmose krefter arsen-laden vann gjennom en membran, en tynn barriere som hindrer passering av andre enn vannmolekyler stoffer. Disse stoffer, herunder arsen, er fjernet. Av de fire prosessene beskrevet, beviser bare kjemisk felling altfor ineffektivt for privat bruk.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com