HIV Fakta

February 13

Siden 1980-tallet har AIDS herjet samfunn over hele verden. Viruset som forårsaker sykdommen, som kalles humant immunsviktvirus (HIV), først kom til offentlig oppmerksomhet på 1980-tallet. Viruset og sykdommen har vært kjent for å ta en tung toll på mange over hele USA, spesielt narkotikabrukere og de som har ubeskyttet sex. Viruset har også vært spesielt utbredt i hele Afrika.

Historie

HIV-viruset antas å ha sin opprinnelse i primater i Sahara område av det afrikanske kontinentet. Viruset ble først anerkjent i 1981.

Betydning

Ifølge Verdens helseorganisasjon, har viruset og sykdommen drepte over 25 millioner mennesker i de 25 årene mellom 1981 og 2006.

Misforståelse

I motsetning til det mange tror, ​​ble viruset først oppdaget av Frankrike, ikke USA. I 2008 ble den franske vitenskapsmannen Luc Montagnier tildelt Nobelprisen for denne oppdagelsen.

Overføring

Flertallet av HIV-smitte overføres gjennom seksuell kontakt, selv om overføringshastigheten i høyinntektsland er nær 0,04%.

Tidsramme

Ifølge Verdens helseorganisasjon, vil ni av ti personer med hiv utvikle seg til AIDS etter 10 år. Gjennomsnittlig levetid etter diagnose har steget til mer enn fem år.

effekter

HIV-viruset effekter vitale celler i immunsystemet hos mennesker. AIDS-relaterte dødsfall, og derfor er i hovedsak årsaken til et svekket immunsystem å gi etter for en rekke andre sykdommer eller sykdommer.

Kurere

Det er ingen kjent kur for hiv eller aids som i 2009, selv om mange medisiner kan bremse utvikling av viruset. Forskere håper at en kur for sykdommen vil bli funnet.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com