Clear Vanilla Extract Vs. Mørk Vanilla Extract

April 23
Clear Vanilla Extract Vs. Mørk Vanilla Extract

Bakverk gjør var en helt annen proposition bare noen få århundrer siden. Sugar var kjent, men sjelden til europeiske planters bygget sine store eiendommer i Karibia og Sør-Amerika. Kremfløte for pisking kom i slutten av det 19. århundre, med melke skille maskiner. Selv sjokolade og vanilje, de to stifter av konditor kunst, var New World planter som kom til sin rett i det 18. århundre.

vanilje

Vanilla bønner er frøet pods av en orkidé innfødt til Mexico og Mellom-Amerika. De frøkapslene er samlet opp når moden og utsatt for varmen av den tropiske solen, eller noen ganger dampet i moderne produksjon. Dette skader pods 'celleveggene, og de resulterende kjemiske reaksjoner brune pods og skaper signaturen vanilje smak. Naturlig vanilje er en av de mest komplekse smaker som forekommer i naturen, med over 200 forskjellige flyktige forbindelser i de behandlede bønner.

Ved hjelp av Vanilla

Bønnene selv er svært velduftende, men upraktisk å innlemme i en skål på grunn av deres læraktig tekstur. Vanligvis vil du kutte bønne åpne på langs, og skrap ut klebrige frø. Disse og pod gå inn i oppskriften flytende ingrediens, vanligvis melk eller fløte, og du bratte dem i 10 eller 15 minutter for å trekke ut smaken. Deretter fjerner pod og bruke melk. De skylte pods beholde noen smak, og hvis du holder noen i en krukke med litt sukker, vil sukkeret ta på vanilje smaken også.

Vanilla Extract

Prosessen med å bruke hele bønner er ganske tungvint, og det var en tydelig nisje for et produkt som ville effektivisere vanilje bruk. Dette produktet er vanilje ekstrakt, som først ble tatt opp av bløtlegging vaniljebønner i alkohol i en periode på måneder. Alkohol absorberer vanilje smaken og brun farge, og overfører smak lett til mat. Kunstige ekstrakter laget ved å syntetisere vanillin, den viktigste smaken forbindelsen av de 200 som finnes i bønnene. Det er normalt brun med karamell farge, for å ligne naturlig vanilje ekstrakt, men en klar versjon er tilgjengelig for kommersielle bakere.

Ved hjelp av Vanilla Extract

Vanilje ekstrakt er alkoholbasert, noe som betyr at den fordamper lett ved en temperatur nær kokepunktet for vann. Eldre oppskrifter som legger vanilje til opphetede andelene ble vanligvis beregnet for vanilje bønner. I de fleste tilfeller vaniljeekstrakt tilsettes til oppskriften sen, for å minimalisere fordampning. Naturlig vaniljeekstrakt har den fineste smaken, og er ofte lagt til pisket krem ​​eller glasur. Kunstig vaniljeekstrakt er mindre tiltalende, men er også tregere til å fordampe og kan gi en sterkere smak til bakevarer. Clear vanilje er best for å bevare uberørte farger i isings, glasurer eller hvite kaker, som engel mat kake.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com