Måter å hindre Bird Flu

December 29

Fugleinfluensa eller fugleinfluensa er en av flere stammer av influensa, men det påvirker hovedsakelig fugler og drepte millioner over hele verden. Menneskelige tilfeller av fugleinfluensa er fortsatt begrenset, og viruset er ikke ansett å utgjøre en stor trussel for mennesker. De fleste tilfeller av fugleinfluensa hos mennesker har blitt sporet tilbake til kontakt med infiserte fugler. Bare noen få tilfeller av menneske-til-menneske-overføring er dokumentert. Så langt har fugleinfluensa tilfeller i hovedsak vært konsentrert i Sørøst-Asia og Midtøsten; har imidlertid både menneskelige og fugle tilfeller blitt dokumentert i Nord-Amerika og Europa.

Hygiene

Som med alle virus og smittsomme sykdommer, en av de beste måtene å forebygge å bli syk er å utøve god hygiene. Grundig og ofte vaske hendene med varmt såpevann er en av de enkleste og mest effektive måter å unngå spredning av sykdommen. Dersom fugleinfluensaen er en bekymring, også være sikker på å prøve og rene overflater som kan ha blitt forurenset. Det er også viktig å minne barna på vanlige vaske hendene.

Fjærfe

Dersom fugleinfluensa har blitt rapportert i fugler i området, er det spesielt viktig å følge visse forholdsregler for å unngå smitte. Først unngå å spise rå egg eller kommer i kontakt med eggeskall, som kan være forurenset med fugl avføring. Også unngå produkter som inneholder rå eller kokt egg, som majones. Når du forbereder fjærfe, herunder kylling, kalkun og and, sørg for å koke det før juice kjøre klar og det kommer en indre temperatur på 165 grader Fahrenheit. Sørg også for å rengjøre bestikk, kniver, skjærebrett og andre kjøkkenflater som kom i kontakt med rå fjørfe i varmt såpevann.

reiser

Folk som reiser i områder der fugleinfluensa er mer utbredt bør ta ekstra forholdsregler for å unngå å bli smittet. For eksempel prøve å unngå frilufts-markeder, områder der smitten kan være til stede på grunn av fjærfe blir solgt. Det er også en god idé å unngå landsbygda og små fjærfe gårder, der fugler infisert med viruset kan være levende.

Vaksine

En vaksine for å hindre fugle influensa infeksjoner er tilgjengelig, men fordi sykdommen utgjør liten risiko for mennesker har det ennå ikke blitt gjort tilgjengelig for utbredt bruk. Dersom et utbrudd skulle inntreffe, vil vaksinen bli gjort tilgjengelig. Hvis et utbrudd oppstår, bør personer med høy risiko gjør det til en prioritet å få vaksinen, spesielt fordi fugleinfluensa har vist seg å være mye mer dødelig enn andre influensastammer. Ifølge US Centers for Disease Control and Prevention, omtrent halvparten av folk som kontrakten fugleinfluensa vil dø av det.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com