Mat som inneholder gode kolesterolet

January 10

Mat som inneholder gode kolesterolet


Total kolesterol består av LDL, eller tetthet lipoproteiner med lav, og HDL eller high density lipoproteiner. LDL del er kjent som dårlig kolesterol og HDL er det gode. Så ideen er å spise mat som kan øke high density lipoprotein.

Betydning

Ifølge American Heart Association, 98,6 millioner amerikanere har en total kolesterol over 200 og av disse, 34,4 millioner har nivåer 240 eller høyere. Fra 200 til 239 er betraktet som grense høy risiko og 240 eller høyere er høy.

Funksjon

Å spise mat som inneholder gode kolesterolet øker HDL-nivåer og senker LDL nivåer. Dette vil redusere risikofaktorer for hjertesykdom.

typer

Matvarer som er høy i enumettet og flerumettet fett inneholder gode kolesterolet. Olivenolje, rapsolje, nøtter og avokado er eksempler.

Omega 3

Omega-3 fettsyrer også bidra til å forbedre LDL og HDL nivå. Matvarer som inneholder dette sunt fett inkluderer laks, sild, makrell og tunfisk. The Mayo Clinic anbefaler å spise fisk to til tre ganger i uken.

Fiber

Kostfiber bidrar til å senke kolesterolet ved å redusere opptaket av kolesterol i kroppen. Matvarer som inneholder fiber inkluderer frukt, grønnsaker, hele korn, bønner, belgfrukter og psyllium.

betraktninger

Når du spise ute, spør hvordan maten er tilberedt. Selv om laks og tunfisk er bra for deg, de er ofte kokt i smør og lagt oljer.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com