Hvordan Debatt Fordeler og ulemper av en hysterectomy

May 14

Hysterektomier er den vanligste kirurgi utført i USA, langt mer enn i noe annet land. I det siste, noen var tilgjengelig eller tilbys til kvinner vurderer hysterektomi, og det har blitt en politisk sak. Enhver kvinne vurderer en hysterektomi bør nøye veie sine fordeler og ulemper.

Bruksanvisning

Pros

1 Opplev tryggheten som følger av aldri å måtte bekymre deg for å bli gravid igjen.

2 Reduser sterkt risikoen for å få livmor, cervical eller eggstokkreft. For kvinner som har en familie predisposisjon for disse kreftformene, kan en hysterektomi ende konstant bekymring om denne sykdommen.

3 Få lettelse fra medisinske problemer som, mens ikke livstruende, kan være elendig til å holde ut slik som endometriose, livmor fibroids og usedvanlig tunge perioder. En hysterektomi kan redde deg fra år med å prøve mindre radikal, men også mindre effektive behandlinger.

4 Forbedre ditt sexliv ved å være fri for smerte ofte assosiert med medisinske problemer kurert gjennom hysterektomi.

Ulemper

5 Tenk at du aldri vil være i stand til å få barn igjen. For kvinner som ennå ikke har nådd overgangsalderen, til tap av evnen til å ha barn kan føle seg som om de ikke lenger er en "ekte" kvinne.

6 Tillat at du kan oppleve et tap av seksuell lyst eller problemer med å nå orgasme. Selv om hormonbehandlinger kan hjelpe med begjær, livmor sammentrekninger spille en rolle i orgasme, og dennes fravær kan ikke bli kompensert for.

7 Bekymring om urininkontinens, noe som kan skje når nervene betjener blæren blir skadet ved et uhell under en hysterektomi. Du kan få en viss kontroll ved å gjøre Kegel øvelser eller ved å ha en delsum hysterektomi, som etterlater livmorhalsen på plass.

8 veie risikoen for østrogenbehandling (ERT), som vil være nødvendig for å forebygge osteoporose eller hjertesykdom, men som kan bidra til andre helseproblemer, samt en følelse av ikke å være "helt rett." Kvinner som nekter ERT vil gå inn overgangsalderen.

Hint

  • Vurdere å bli en støtte gruppe hvis du vurderer en hysterektomi.
  • En kvinne med hvis genetisk test viser hun har BRCA-genet bør vurdere en hysterektomi å være et livreddende tiltak.

© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com