Behandlinger for strikturer

July 29

Den grunnleggende betydningen av en innsnevring er en innsnevring av en passasje i legemet. Dette kan forekomme i hovedsak på grunn av betennelse i kroppen, særlig i fordøyelseskanalen, urinveiene eller spiserøret. Den betennelse fører til en opphoping av arrvev, hemme strømmen av materialer gjennom kroppen. Behandlinger varierer avhengig av plasseringen av striktur; imidlertid, alle involverer å utvide åpningen lukket av forsnevring.

intestinalstrikturer

Som med de fleste forhold, er konservative behandlinger ofte først anbefalt for intestinalstrikturer. Endringer i kostholdet for å unngå mat med høyt fiber, slik som rå gulrøtter, bønner, hele korn, tørket frukt, nøtter, kli og andre stivelsesholdige grønnsaker kan være spesielt gunstig, da disse matvarene kan føre til betennelse og buildup i tarmkanalen.

Imidlertid kan noen strukturer være mer alvorlig og kan behandles ved hjelp av en strekkeprosess i hvilken et endoskop er satt inn gjennom endetarmen og brukes til å strekke tarmen. Dette er imidlertid ikke en fast løsning, og denne fremgangsmåten må utføres flere ganger i året for å oppnå fortsettelse resultater.

Etter de tidligere metoder har blitt brukt, kan en lege anbefale kirurgi for å fjerne den delen av tarmen som er sterkt sprukket. Tarmen kan festes på nytt uten at den betente del eller en metode kjent som stricturoplasty kan anvendes i hvilken det berørte området gjen sydd sammen på en måte som utvider tarmene.

esophageal strikturer

Utvidelse av spiserøret er kjent som øsofagitt, og kan være spesielt smertefullt når du spiser. Behandlingen anbefales for de fleste pasienter er utvidelse av striktur. For å oppnå dette, en lege setter inn en spesiell ballong inn i spiserøret som blåses opp, og dermed utvide spiserøret. Mens denne behandlingen må kanskje gjentas, er det ofte det eneste rette er nødvendig for å oppleve innsnevring relaterte lettelse.

urethral strikturer

Når urinveiene er begrenset på grunn av innsnevring, pasienter opplever problemer med vannlating, forårsaker urin å trekke seg inn i urinveiene. Denne handlingen kan sette av en rekke problemer, for eksempel en nyre, blære eller prostata infeksjon. Alvoret i disse infeksjonene nødvendig rask behandling for urethral strikturer.

Strikturer kan bli midlertidig fjernet ved innføring av et kateter gjennom magen for å tømme blæren eller et rør gjennom baksiden for å drenere nyrene. Et kateter kan også gis via urinrøret for å utvide en innsnevring, men dette fungerer best på små strukturer som ikke har kommet opp i urinveiene.

Som tidligere nevnt behandlinger, er utvidelse mulig å forstørre urinveiene gjennom innsetting av ledninger som gradvis utvide.

Mer invasive behandlingsmetoder er ofte angitt basert på striktur størrelse og steder. Små og mellomstore strukturer blir ofte behandlet gjennom endoskopisk intern urethrotomy, der en kirurg fjerner striktur ved å kutte eller brenne den ut av kroppen. Dette er en minimal invasiv prosedyre, slik at pasienten ofte opplever en vesentlig kortere utvinning perioden som resultat.

Lengre strikturer kan behandles via implantering av en stent eller permanent kateter, som holder urinrøret åpent. Imidlertid kan disse verktøyene irritere urinrøret foring og blæren. En annen tilnærming for lengre strukturer er å fjerne de berørte deler av urinrøret, feste de sunne endene til hverandre. Denne fremgangsmåten krever åpen kirurgi, derfor pasienter vanligvis opplever en lengre rehabiliteringsperiode og mer blødning.


© 2019 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com